Skip to content

Amputation

På denne side kan du få et overblik over hvad det betyder, at få et ben amputeret, tips til hvad du kan gøre inden operationen, hvad der sker under indlæggelsen og hvordan du kommer videre i livet, når du kommer hjem igen efter en benamputation.

Se kontaktoplysninger

ViRSA & Viden om benamputation

Vidensenhed for rehabilitering og palliation for sår og amputationspatienter (ViRSA) rådgiver klinikere, patienter/borgere samt deres pårørende (i Region Sjælland) om rehabilitering og palliation i forbindelse med vanskeligt helende fodsår og benamputation.

Udover vejledning, ønsker vi at dele og formidle viden relateret til benamputation. Derfor, har vi her på siderne forsøgt, at samle al relevant viden for dig som enten står over for en benamputation, lige har fået et ben amputeret og for dig som er pårørende.

Du kan her finde information om indlæggelsen, genoptræningen, livet med en benamputation, hvordan livet med og uden protese kan se ud, samt hvor du kan få yderligere hjælp og vejledning.

I sektionen Praktisk info har vi samlet nogle af de vigtigste oplysninger mht. ansøgning om hjælpemidler, tips til livet som benamputeret, information om at køre bil med en benprotese, links til patientforeninger mv.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her på siderne, er du velkommen til at kontakte ViRSA - se kontakt oplysninger nederst på siden. 

Læs mere om hvad ViRSA er og hvad vi arbejder med her: Vidensenhed for Rehabilitering og palliation ved Sår og Amputationer

Spørgsmål & Svar

Har du brug for at tale med andre benamputerede?

Mange amputerede har stor glæde af, at tale med andre i samme situation og som har været igennem det samme.

Der findes forskellige foreninger og fællesskaber, som du kan opsøge:

  • Amputationsforeningen – har en håndbog som indeholder information om alt der vedrører sig livet med en amputation. Bogen kan rekvireres via foreningens hjemmeside: Amputationsforeningen – for dig der er amputeret

  • Amputations caféer: Amputationsforeningen og nogle af de store bandagistfirmaer afholder løbende amputations caféer. Her er det muligt at møde andre som lever med en benamputation, på en afslappet og hyggelig måde. Find mere information om amputationsforeningen aktiviteter her eller spørg din bandagist/fysioterapeut om de kender til arrangementer i nærheden af dig. 
  • Amputationskredsen – findes her: Dansk Handicap Forbund :: Amputationskredsen

  • Facebook gruppe: ’Aktive amputerede i Danmark’

Adresse

Holbæk Sygehus

Forskningens Hus

ViRSA

Sofievej 13

4300 Holbæk

Se kort

Find vej

Ring til os