Gå til indhold

Amputation

På denne side kan du få et overblik over hvad det betyder, at få et ben amputeret, tips til hvad du kan gøre inden operationen, hvad der sker under indlæggelsen og hvordan du kommer videre i livet, når du kommer hjem igen efter en benamputation.

Se kontaktoplysninger
Er du fagperson og søger du information om amputation, så henviser vi dig til vores sider for fagfolk, som kan findes her

Viden om benamputation & ViRSA

Vidensenhed for Rehabilitering og palliation ved Sår og Amputationer (ViRSA) rådgiver klinikere, borgere samt deres pårørende (i Region Sjælland) om rehabilitering og palliation i forbindelse med vanskeligt helende fodsår og benamputation.

Udover vejledning, ønsker vi at skabe, dele og formidle viden relateret til benamputation. Derfor, har vi her på siderne forsøgt, at samle al relevant viden for dig som enten står over for en benamputation, lige har fået et ben amputeret og for dig som er pårørende.

Du kan finde information om indlæggelsen, genoptræningen, livet med en benamputation, hvordan livet med og uden protese kan se ud, samt hvor du kan få yderligere hjælp og vejledning.

I sektionen Praktisk info har vi samlet nogle af de vigtigste oplysninger mht. ansøgning om hjælpemidler, tips til livet som benamputeret, information om at køre bil med en benprotese, links til patientforeninger mv.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål her på siderne, er du velkommen til at sende en e-mail til ViRSA - se kontakt oplysninger nederst på siden. 

Læs mere om hvad ViRSA er og hvad vi arbejder med her: Vidensenhed for Rehabilitering og palliation ved Sår og Amputationer

Adresse

Holbæk sygehus

ViRSA

Forskningens Hus

Sofievej 13

4300 Holbæk

Ring til os