Tutorlæge i Region Sjælland

Du bliver en del af et stort netværk af tutorlæger, hvor faglig udvikling, samarbejde og vidensdeling er højt prioriteret. Du bidrager til at skabe gode og inspirerende læringsforløb for yngre læger og til at præsentere almen praksis som et attraktivt erhverv. Som tutorlæge vil du få stor indsigt i uddannelsen af læger, pædagogiske metoder, kompetencevurdering, vejledning og supervision.
Ønsker du at blive tutorlæge, skal du kontakte sekretariatet for Lægeuddannelse i Region Sjælland på rs-lvu@regionsjaelland.dk
Alle nye tutorlæger modtager en velkomstmail med relevante informationer, så du kommer godt i gang.
Mere information
I Region Sjælland følger vi til enhver tid Tutorlægeaftalen, der danner grundlag for samarbejdet. Aftalen er indgået mellem PLO og Danske Regioner, og er rammesættende for dig som tutor.
For at blive tutorlæge har DSAM udarbejdet en oversigt over generelle krav til tutorlæger.
For at blive tutorlæge i Region Sjælland skal du være opmærksom på følgende:
- At du som udgangspunkt skal have min 1 års erfaring som alment praktiserende læge for at kunne blive tutorlæge I Region Sjælland. Du har dog mulighed for at deltage i de obligatoriske kurser allerede i dit første år som alment praktiserende læge så længe du er i en praksis, der er godkendt som tutorpraksis.
- At din praksis, som et led i godkendelsen, får besøg af en af Regionens Praksisuddannelseskoordinator (PUK), der vil vurdere om din praksis er egnet som tutorpraksis, hvis den ikke i forvejen er godkendt som tutorpraksis.
- At du skal deltage i Regionens Hovedvejleder- og tutorkursus eller har deltaget i et tilsvarende kursus, inden for de seneste 5 år.
- At du som kommende tutorlæge deltager i Region Sjællands Introkursus for tutorer i almen medicin.
Læs mere om de to kurser her.
Du kan også læse mere i Region Sjællands vejledning for tutorlæger.:
To gange årligt afholder regionen tutorlægemøder for alle tutorlæger. Møderne er obligatoriske og finder sted i henholdsvis den sydlige og nordlige del af Region Sjælland.
Møderne skal sikre dig en løbende kompetanceudvikling med fokus på nye pædagogiske metoder, samt formidling af diverse relevante informationer og nyheder på det almen medicinske område. Her er der også mulighed for ”netværksdannelse” for regionens tutorlæger og udveksling af erfaringer tutorlægerne i mellem.
Som tutorlæge er du berettiget til tilskud ved indgået aftale om ansættelse af uddannelseslæger. Tilskuddet er forhøjet i lægedækningstruede områder og Region Sjælland håndterer betalingen af den uddannelsessøgendes løn på tutorlægens vegne.
Tutorlægeaftalen §3 beskriver gældende staser og vilkår i øvrigt:
Ønsker du at blive tutorlæge skal du kontakte Sekretariatet for Lægeuddannelse på mail: rs-lvu@regionsjaelland.dk
Tutorlægekurser:
Tilmelding
Hvis der er optaget på den ønskede kursusdato, tilbyder vi alle nye tutorlæger en mulighed for Fast-Track til de to obligatoriske tutorlægekurser, hhv. Hovedvejleder- og Tutorkurser, samt Introkursus for tutorer i almen medicin.
Kontakt Sekretariatet for Lægeuddannelse, hvis du ønsker hjælp til Fast-Track.
Tutoraftalen vedrørende alment praktiserende læger
Vejledning for tutorlæger i Region Sjælland
Uddannelsesprogram Introstilling, skabelon
Uddannelsesprogram H-stilling, skabelon
Uddannelsesprogrammer for sygehusdelen
Blanketter - Refusion og fravær
Lønudbetaling til uddannelseslæger
DSAM - Praktisk info til tutorlæger
Sygefraværspolitikken - Fra fravær til nærvær
Information om 3-8-15 til tutorlægen
3-8-15 folder til uddannelseslægen
Læs mere om specialet almen medicin i Region Sjælland.
Kontakt os
Du er altid velkommen til at kontakte en af regionens Praksis Uddannelseskoordinatorer (PUK) eller Sekretariatet for Lægeuddannelse, hvis du har spørgsmål.
Kontakt
Adresse
Region Sjælland
Sekretariatet for Lægeuddannelse
Alléen 15
4180 Sorø
Ring til os
Skriv til os
Øvrig information
Find kontaktinformationer til de ansvarlige for Medicinuddannelsen og Lægelig videreuddannelse her.
Følg os på LinkedIn
Opdateret tirsdag den 16. maj 2023