Gå til indhold

Medicinuddannelsen

Tag din medicinuddannelse i Region Sjælland på det nybyggede campusområde på Sjællands Universitetshospital i Køge, og få en studietid med spændende læring og fordybelse.

Se med når Reem og Micki fortæller om Region Sjælland-sporet

Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Det har siden foråret 2019 været muligt at tage en kandidatuddannelse i medicin i Region Sjælland (Region Sjælland-sporet). Det er Københavns Universitets (KU) medicinuddannelse, og de studerende skal være indskrevet på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU for at blive optaget på Region Sjælland-sporet. Det betyder, at de studerende forsat graduerer og får et eksamensbevis fra KU.

Den teoretiske del af uddannelsen afholdes som streamet undervisning fra forelæsninger på Panum, og som holdundervisning på Sjællands Universitetshospital i Køge i nybyggede og nyetablerede undervisningslokaler. De studerende vælger selv, hvilket sygehus eller hvor i psykiatrien, de ønsker at afholde de kliniske ophold, forudsat der undervises i specialet på den ønskede matrikel.

Som studerende på Region Sjælland-sporet er der adgang til en række særlige tilbud, som skal være med samt KBU udenom den ordinære lodtrækning i sammenhæng med en intro-stilling.

For at blive optaget på Region Sjælland-sporet skal du være indskrevet på Københavns Universitet (KU). Har du en bachelor fra KU kan søge en plads på RS-sporet i den almindelige tilmeldingsperiode.

Har du ikke en bachelorgrad i medicin fra KU, skal du først søge om optagelse på kandidatuddannelsen i medicin på KU. Når du er optaget, kan du søge en plads på RS-sporet i den almindelige kursus tilmeldingsperiode.

Forud for tilmeldingsperioden afholdes der informationsarrangementer om Region Sjælland-sporet.

Læs mere om arrangementerne her

Region Sjælland kan i januar 2024 ønske tillykke til 12 nyuddannede læger fra Region Sjælland-sporet. 

Vi glæder os til at tage imod de nye læger, når de i de kommende måneder forsætter i deres sammenhængende uddannelsesforløb med KBU her i Regionen.

Kontakt

Find kontaktinformationer til de ansvarlige for lægeuddannelserne under Sekretariatet for lægeuddannelsen i Region Sjælland.