Gå til indhold

Udenlandske læger

Find information om hvordan du som udenlands læge får dansk autorisation. Læs om KBU evalueringsansættelse eller evalueringsansættelse til læger med speciale.

Er du læge med en udenlandsk lægeuddannelse, skal du autoriseres efter reglerne om dansk autorisation, for at kunne arbejde i det danske sundhedsvæsen, herunder Grønland og Færøerne. For at opnå autorisation, skal du gennem en ansøgningsproces, der afhænger af, hvor du har gennemført din uddannelse som læge.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed der står for ansøgningsprocessen, og som myndighed tildeler autorisationer. På Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside​ kan du læse mere om de enkelte trin i processen og påbegynde din ansøgningsproces.

Når du har gennemført de første trin i ansøgningsprocessen, skal du have en evalueringsansættelse som læge. Varigheden af evalueringsansættelsen skal være på 6 eller 12 måneder, afhængig af om du er læge uden speciale eller læge med speciale.

Er du læge uden speciale, skal du have 2 evalueringsansættelser på sygehus af 6 måneders varighed i 2 forskellige specialer. Ansættelserne skal svare til den kliniske basisuddannelse (KBU).

 

Mere information