Gå til indhold

Familie og Alkohol

En tidlig familieorienteret alkoholindsats.

Familie og Alkohol er en veldokumenteret tidlig familieorienteret alkoholindsats til børnefamilier, hvor alkohol fylder for meget. Familie og Alkohol er udviklet under Broen til Bedre Sundhed i Lolland og Guldborgsund kommuner i perioden 2017-2020.

Der er skabt positive erfaringer med Familie og Alkohol. Region Sjælland inviterer derfor kommunerne i regionen til et styrket tværgående samarbejde om en tidlig familieorienteret alkoholindsats – så den kommer flere familier til gode. Initiativet er støttet af TrygFonden.

Vil du vide mere om samarbejdet og mulighed for sparring, læringsnetværk og fælles SoMe-kampagner? Så kontakt specialkonsulent Christina Hjørnholm: chrhjo@regionsjaelland.dk

Fra projekt til drift

Evalueringen fra projektperioden (2017-2020) viser, at det lykkedes at få tidlig kontakt til en stor andel af familierne, styrke trivsel hos både børn og voksne og skabe sundere alkoholvaner. Du kan downloade slutevalueringen her.

Familie og Alkohol er efter endt projekt overgået til drift i Lolland og Guldborgsund kommuner. Du kan finde information om de to kommuners tilbud her:

Familie og Alkohol i Guldborgsund Kommune (åbner i nyt vindue)
Familie og Alkohol i Lolland Kommune (åbner i nyt vindue)

Inspiration til fagprofessionelle

I projektperioden blev der udviklet forskelligt materiale, der kan være til inspiration eller genbrug til et lignende tilbud.

Se blandt andet de fire læringskataloger med lettilgængelig og praktisk information om de forskellige dele af Familie og Alkohol. Katalogerne rummer både indsigt i læring og erfaring samt links til konkrete materialer, handleguides, spørgeramme, foldere, plakater og meget andet.

Når du downloader læringskatalogerne, så vær opmærksom på, at visse browsere ikke understøtter alle funktioner, så vi anbefaler, at du downloader og åbner filerne i Acrobat. Ellers kan du opleve, at indbyggede links ikke virker.

Læringskatalog 1: Model for Dataunderstøttelse
Læringskatalog 2: Model for Familieorienteret behandlingstilbud
Læringskatalog 3: Aktiviteter for Frontpersonalet
Læringskatalog 4: Kampagneaktiviteter

Som led i at rekruttere familier til Familie og Alkohol blev der gennemført en omfattende kommunikationskampagne. Materialet rummer bannere og indhold til sociale medier, printfiler til postkort og meget mere.

Link til kampagnematerialer

I videoen herunder kan du høre et par af rådgiverne fortælle om Familie og Alkohol.

Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies