Gå til indhold

Svar på prøven

Se kontaktoplysninger
Inden for ca. 10 dage efter du har indsendt din prøve, får du et skriftligt svar, enten pr. brev eller i din e-Boks. Se, hvilke mulige svar du kan få.

Når du har indsendt din prøve, vil du inden for 10 dage modtage et skriftligt svar, enten pr. brev eller i din e-Bok​s. Din egen læge vil også få en kopi af svaret med mindre, at du framelder dette på Sundhed.dk

  • Log ind med MitID Sundhed.dk/info ​​
  • Status for tarmkræftscreening og her kan du fjerne flueben ved samtykke til egen læge.


Er der tegn på blod i din prøve, behøver det ikke betyde, at du har kræft. Hæmorider, rifter og polypper kan også forårsage blod i afføringen. Hvis der bliver fundet tegn på tarmkræft, bliver der straks sat et behandlingsforløb i gang.

  • Hvis der ikke er noget unormalt ved din prøve, kaldet negativt prøvesvar, vil du blive indkaldt næste gang, efter ca. 2 år, når det er din tur til at blive screenet.
  • Hvis der er fundet tegn på usynligt blod eller blod i din prøve, kaldet positivt prøvesvar, vil du få tilbud om en kikkertundersøgelse. Du bliver indkaldt til kikkertundersøgelsen, så den bliver foretaget inden for 14 dage. Kikkertundersøgelse af tyk - og endetarm kaldes også koloskopi.

Kontakt

Adresse

Næstved Sygehus

Sekretariatet for Tarmkræftscreening

Herlufsvænge 14 A, 1. sal

4700 Næstved

Se kort

Find vej på Næstved Sygehus

Ring til os

Hverdage: kl. 8 - 12
Weekender og helligdage: Lukket

Tlf. 56 51 28 28

Tlf. 56 51 28 28

Skriv til os

Øvrig information

Hvis du vælger at sende os en e-mail, venligst oplys dit telefonnummer, din fødselsdato og adresse, så vi har mulighed for at kontakte dig.