Gå til indhold

Børneskolen Filadelfia

Se kontaktoplysninger
Børneskolen er et landsdækkende kompetencecenter for børn og unge med epilepsi og opmærksomhedsforstyrrelser(ADHD).

​Børneskolen Filadelfia er et landsdækkende kompetencecenter og regional specialskole for børn og unge med epilepsi og opmærksomhedsforstyrrelser (ADHD).

Børneskolen har tre målgrupper:

  • Børn med epilepsi - børn omfattet af folkeskoleloven, som er indlagt på Filadelfias børneafdeling. Børnene er tilknyttet skolen under indlæggelsen.
  • Børn i den skolepligtige alder med kognitive vanskeligheder som følge af epilepsi eller opmærksomhedsforstyrrelse (ADHD/Hyperkinetiske forstyrrelser). Børnene er fast tilknyttet skolen.
  • Unge/voksne over den skolepligtige alder med kognitive vanskeligheder som følge af epilepsi. De unge er tilknyttet skolen under indlæggelsen.
  • Børneskolen kan etablere særlige tilbud i samarbejde med den visiterende myndighed til elever med komplekse problemstillinger, der kræver en særlig tilrettelagt indsats.

Børneskolens opgave er at medvirke til, at mennesker med epilepsi og ADHD får de optimale livsbetingelser, der hvor de bor og lever. Det sikres gennem undervisning, oplysning, rådgivning og vejledning.

Lovgrundlag

  • Specialundervisning efter folkeskolelovens § 20 stk. 3. for børn og unge indlagt på Epilepsihospitalet Filadelfia. Børnene er efter lægelig henvisning til hospitalet, automatisk indskrevet på Børneskolen.
  • Specialundervisning efter folkeskolelovens § 20, stk. 2, jf. folkeskolelovens § 20, stk. 4, til børn og unge med ADHD fra de omrkingliggende kommuner.

Børneskolens afdelingschef er Henrik Bøll Larsen.

Kontakt

Adresse

Børneskolen Filadelfia

Dr. Sellsvej 23

4293 Dianalund

Skriv til os

Øvrig information

Hvis din besked indeholder personfølsomme oplysninger, anbefaler vi, at du sender din besked via Digital Post. På den måde sikrer du dig, at uvedkommende ikke får kendskab til indholdet i din besked. Du finder Region Sjælland, Socialområdet i din digitale post på borger.dk.

Læs mere om digital post her