Reformen: Hvornår skal medarbejderne inddrages?

Næstformand i MED-Hovedudvalget Gunhild Krogager Carlsson bød velkommen til årets seminar i MED-Hovedudvalget sammen med koncerndirektør Martin Magelund på Comwell i Korsør.
Henover et døgns tid fik medarbejdere– og lederrepræsentanter i regionens øverste MED-udvalg et grundigt indblik i arbejdet med sundhedsreformen og de seks delprogrammer, som arbejdet er opdelt i. Herunder hvordan der arbejdes med dannelsen af den nye Region Østdanmark.
"Jeg er rigtig glad for, vi har seminaret nu, så vi i MED-Hovedudvalget kan sikre, at vores kolleger får medindflydelse. At medarbejderne ude på den enkelte arbejdsplads får mulighed for at komme med deres input, så lederne er klædt bedst muligt på til at køre videre med reformprogrammerne. Lederne kender jo ikke vores arbejdsforhold i detaljer, det hjælper vi dem med," siger Gunhild Krogager Carlsson og tilføjer:
"Hvis vi i MED-Hovedudvalget skal kunne gøre arbejdet ordentligt, så er det utroligt vigtigt, at vi også får en grundig gennemgang af delprogrammerne, så vi forstår, hvad de indebærer og kan svare på spørgsmål lokalt, hvor vi kommer fra. Alle i hovedudvalget er med i andre MED-udvalg lokalt."
Samtidig drøftede hovedudvalget, hvornår det giver mening, at MED-systemet bliver inddraget på en meningsfuld måde, når de mange forandringer skal omsættes til den praktiske hverdag. Hvor giver det mening i hvert enkelt delprogram at involvere de forskellige MED-niveauer?

Stærk inddragelse og dialog giver bedste fundament til store forandringer
I MED-Hovedudvalget sidder Region Sjællands koncerndirektion som faste medlemmer, og derudover er der andre repræsentanter fra ledersiden. Medarbejderne, der sidder i udvalget, er udpeget af de største faglige organisationer. Tre arbejdsmiljørepræsentanter indgår også I MED-Hovedudvalget.
Koncerndirektør Martin Magelund sætter stor pris på samarbejdet i MED-Hovedudvalget, som han synes fungerer rigtig godt:
"Når vi skal have sundhedsreformen til at fungere, så har vi brug for de gode input og perspektiver fra alle dele af regionens arbejdspladser. Og vi er afhængige af, at alle tager et medansvar. Her er et engageret og stærkt MED-system afgørende, for det netværk er med til at sikre, at får udbredt viden og omvendt, at vi ikke overser vigtige områder fra medarbejdernes praktiske virkelighed."
"Stærk inddragelse og dialog giver det bedste fundament til de store forandringer. Vi skal hjælpe hinanden med at omsætte reformen til vores hverdag, så det stadig er spændende og givende at gå på arbejde," siger Martin Magelund.

MED-Hovedudvalget
- Region Sjællands MED Hovedudvalg fortsætter arbejdet helt frem til, Region Østdanmark er en realitet 1. januar 2027 og skal fortsat tage sig af alle forhold vedrørende Region Sjælland.
- Samtidig oprettes et nyt midlertidigt Fusions H-MED med repræsentanter fra begge regioner. De er klar til første møde den 24. juni.
- Fusions H-MED skal informeres om og drøfte alle forhold omkring reformen og dannelsen af Region Østdanmark, som har betydning for arbejdsforhold, personaleforhold, samarbejdsforhold og arbejdsmiljø.
Reformarbejdet er i gang
Opdateret tirsdag den 20. maj 2025