Gå til indhold

Videregivelse af helbredsoplysninger

Læs mere om samtykke til og frabedelse af videregivelse og indhentning af oplysninger, i forbindelse med din behandling i sundhedsvæsnet.

Det kan være vigtigt for dig og din behandling, at sygehuset videregiver nødvendige oplysninger om dit helbred til fx din egen læge. Sundhedspersoner har mulighed for at videregive de nødvendige oplysninger om dig og dit helbred uden dit samtykke.

Læs mere om disse muligheder og din mulighed for at frabede dig, at sundhedspersoner videregiver eller indhenter helbredsoplysninger om dig i forbindelse med din behandling.

Dine muligheder for at frabede dig videregivelse eller indhentning af dine oplysninger

Du kan frabede dig, at sundhedspersoner indhenter og videregiver oplysninger om dig, både til brug for din behandling, og til andre formål end netop den konkrete behandling af dig.

Vi kan i særlige situationer også dele dine oplysninger til andre formål end behandling uden dit samtykke. Det kan fx være til kvalitetsarbejde eller til brug for efterfølgende evaluering af en sundhedspersons arbejde. Du kan frabede dig, at dine oplysninger deles til disse formål.

Du får besked, hvis du frabeder dig, at vi må videregive og/eller indhente nødvendige oplysninger om dig, og det har konsekvenser for din behandling.

Kontakt

Adresse

Patientvejledningen

Alleen 15

4180 Sorø

Ring til os

Mandag - fredag kl. 09.00 - 12.00