Gå til indhold

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) er en spørgeskemaundersøgelse, der hjælper med at forbedre kvaliteten i sundhedsvæsenet.

Spørgeskemaundersøgelse om din oplevelse på sygehuset

Din oplevelse som patient eller pårørende er værdifuld for os - og det kan komme andre patienter og pårørende til gavn, at du fortæller os om dine oplevelser. Derfor håber vi, du vil hjælpe os ved at besvare det spørgeskema, du måske får tilsendt, efter din aftale på et af vores sygehuse.

Som patient har du en unik viden om, hvordan det er at være patient eller pårørende. Du ved, hvad der er vigtigt for dig, og du kan besvare spørgsmål om, hvad du synes, der fungerer godt, og hvad du ønsker, der kunne laves om.

Dine erfaringer hjælper os med at forbedre kvaliteten på vores sygehuse, og måden vi kommunikerer på. Derfor har vi brug for så mange input og ærlige meninger som muligt.

På forhånd tak.

Delundersøgelser og resultater fra LUP

Det er Danmarks fem regioner, der står bag LUP. LUP består af fire delundersøgelser:

  • LUP Somatik
  • LUP Akutmodtagelse
  • LUP Fødende
  • LUP Psykiatri.

Der offentliggøres LUP-resultater på årsbasis i rapporter én gang om året.

Det er Center For Patientinddragelse (CPI), som varetager LUP Somatik, Akutmodtagelse og Fødende. Læs mere om undersøgelserne og resultaterne på www.patientoplevelser.dk/lup.

Det er DEFACTUM, der varetager LUP Psykiatri. Læs mere om undersøgelserne og resultaterne på www.defactum.dk/om-DEFACTUM/projektsite/lup-psykiatri/

Mere viden

Læs om LUP i Sygehusplanen