Gå til indhold

Drop din nikotinvane

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du ikke ryger tobak, tyggetobak og damper.

Helbredsmæssig risiko 

Alle, der ryger tobak, har en øget risiko for en lang række alvorlige sygdomme. Det kan være kræft, hjertekarsygdomme og KOL – også selv om du ikke ryger ret meget. Der er ingen nedre grænse for den skadelige effekt af tobaksrygning. Snus og damp kan skade indlæringsevnen, den mentale sundhed, tandkødet med videre.

Fem gange større chance for succes

Du har bedre chance for at blive røg- og nikotinfri via Stoplinien

​Læs mere på Stoplinien

Stoplinien tilbyder gratis telefonrådgivning til dig, der er ryger, snuser, damper eller afhængig af nikotintyggegummi, og som overvejer at ændre vane – eller som ønsker at vedligeholde et rygeophør.

Stoplinien har en bred palet af redskaber, som de kan byde ind med i forhold til at hjælpe dig bedst muligt - og de kan tilmed henvise til stopfor​løb i din kommune.

Stoplinien har en stor faglig ekspertise som Sundhedsstyrelsens nationale telefonrådgivning inden for brug af nikotin- og tobaksprodukter.​

​Ring til Stoplinien

Stoplinien kan kontaktes ved at ringe 80 31 31 31. Åbent mandag-torsdag klokken 10-20 og fredag klokken 10-16.

Hvis der er optaget, kan du prøve igen om lidt. Ellers læg dit telefonnummer, så bliver du ringet op af en rådgiver.

Ved alle henvendelser - uanset om du er ryger, snuser eller pårørende - kan du også sende en sms med teksten "Rygestop" eller "Snusfri" til 1231. Så vil du blive ringet op af en rådgiver. Blot en samtale - ingen binding.

Stoplinien tilbyder også rådgivning til fagprofessionelle og forældre.​