Gå til indhold

Din behandling starter i ambulancen

Se kontaktoplysninger
Når du bliver akut syg, starter din behandling allerede i ambulancen. Ambulancepersonalet kan for eksempel lave målinger eller give dig medicin.

Du er i gode hænder i ambulancen på vej til sygehuset. Her får du højt kvalificeret behandling, som gør dig klar til at blive taget imod af erfarne læger på sygehuset. Hvis du pludselig bliver syg og har brug for hospitalshjælp, skal du ikke være bange for tiden gennem trafikken i ambulancen. Ambulancerne har nemlig både mandskab og apparaturer med svarende til en lille akutmodtagelse, der er parat til at behandle dig undervejs.

Medicin og målinger

En ambulance bliver typisk kørt af en ambulancebehandler og en ambulanceassistent. Udover at give ilt og måle puls, blodtryk, vejrtrækning og iltmætning i blodet, kan de i fællesskab give en række medicinske behandlinger allerede i ambulancen.

Ambulancepersonalet kan sende forskellige elektroniske målinger til sygehuset. Målingerne gør sygehusets læger meget klogere på dig som patient. Ambulancebehandlerne kan give medicin via musklerne, ofte med kanyle i låret. Det er eksempelvis en stor hjælp for diabetespatienter, som er gået i insulinchok.

Mulighed for ekstra hjælp

Ambulancebehandleren har det medicinske ansvar for din behandling i ambulancen. Hvis ambulancebehandleren mener, du som patient har brug ekstra hjælp, kan behandleren få telefonisk hjælp fra en læge. Ambulancebehandleren kan også ringe efter en paramediciner eller en akutlæge – der har en endnu større medicinsk kompetence, hvis du for eksempel:

  • Har en blodprop i hjertet
  • Har mange smerter
  • Er svært dehydreret
  • Har været ude for en ulykke.

Klar til operation

Ved mere alvorlige tilfælde af sygdom eller ulykker kan det være nødvendigt at give dig medicin eller smertelindring direkte i blodårerne. Det sker ved, at paramedicineren lægger en kanyle direkte i blodåren og giver medicin – ligesom på en hospitalsstue. Derudover kan paramedicineren også gøre dig og sygehuset klar til operation, hvis du for eksempel skal have en akut ballonudvidelse på hjerteafdelingen.

Kontakt

Adresse

Præhospitalt Center

Ringstedgade 61, 13. etage

4700 Næstved

Se kort

Find vej på Næstved Sygehus

Ring til os

Mandag-torsdag: Kl. 8.00-15.30
Fredag: Kl. 8.00-15.00

Tlf. 57 68 41 00

Tlf. 57 68 41 00