Gå til indhold

S1: Episode 5: Ledelse i en dynamisk virkelighed: Relationers potentiale

Se kontaktoplysninger
Her har du mulighed for at lytte til femte episode i podcast-serien ”Ledelse i Region Sjælland”

Den offentlige sektor er kompleks og foranderlig i en stigende grad, hvilket gør det nødvendigt at justerer det traditionelle ledelsessyn. Ledelse skal udvikle sig i retning af et mere dynamisk og involverende samspil mellem leder og medarbejdere. Forskningen peger på, at relationer af høj kvalitet mellem leder og medarbejder er direkte forbundet med motivation, effektivitet og kreativitet. Gode relationer er grundlaget for tillid og respekt - faktorer som er afgørende for en organisations bæredygtighed.

Region Sjælland arbejder målrettet med ledelsesudvikling ud fra at ledelse betragtes som en tillidsbåret relation, ikke udelukkende en formelt defineret position. Men hvad betyder det egentlig? Og hvordan kan man som leder arbejde med at udvikle de relationer, der er forudsætningen for tilblivelse af god ledelse i samspil med medarbejderne?

Hvad er potentialet? Hvad er dilemmaerne? Og hvor er udfordringerne? Og hvordan bevæger man sig fra at have en jeg-orienteret til en vi-orienteret indstilling? Og hvordan kan man håndtere sig selv i relation til andre?

På billedet vises de to podcast deltagere
Fra venstre ses Helle Juhl Anderson og Jan Molin

Medvirkende: Jan Molin, Professor emeritus, dr. merc., CBS og Helle Juhl Andersson, Overfysioterapeut, Fys- og Ergoterapiafdelingen, Afsnit 1 på Holbæk Sygehus.

Vært: Facilitator og underviser på ledernetværk og ledelsesudviklingsforløb i Region Sjælland, Lotte Lykkegaard Laursen

Produktion: Ugli Fruit Productions

Tilrettelæggelse: Koncern HR Udvikling, Region Sjælland

Kontakt

Adresse

Region Sjælland

Koncern HR

Alléen 15

4180 Sorø

Ring til os

Telefontid:
Mandag til torsdag 8.00 til 15.30
Fredag 8.00 til 15.00