Gå til indhold

WHO retter større opmærksomhed mod hudsygdomme

Med professor Gregor Jemec i spidsen har en forskergruppe på SUH leveret en vigtig rapport om hudsygdommen HS til WHO, som skal bruge informationerne med henblik på fremtidige indsatsområder.
Professor Gregor Jemec roser PhD-studerende i forskergruppen Dorra Bouazzi og medicinstuderende Cecilia Medianfar for at have leveret et enestående stykke arbejde til WHO.

Forskere i Hudafdelingen på Sjællands Universitetshospital (SUH) har gjort betydelige fremskridt i kampen mod Hidradenitis Suppurativa (HS), som er en kronisk hudsygdom med smertefulde bylder.


Med professor Gregor Jemec i spidsen har forskergruppen leveret en rapport om HS til Verdenssundhedsorganisationen (WHO). Det er en stor og betydningsfuld milepæl i forskningen, da WHO anvender disse information om ikke-smitsomme sygdomme med henblik på fremtidige indsatsområder:


- Det er utroligt positivt for patienter over hele verden, at deres hudsygdomme nu får mere opmærksomhed, i særdeleshed patienter med HS, siger Gregor Jemec, som samtidig roser PhD-studerende i gruppen Dorra Bouazzi og medicinstuderende Cecilia Medianfar for at have leveret et enestående stykke arbejde.


Rapporten er den tredje af sin art på hudområdet, men det er den første, der udgår fra SUH. De tidligere rapporter omhandler psoriasis og eksemsygdomme, og de er udarbejdet af centre i Storbritannien. Rapporten er derfor også et udtryk for, hvor stærkt forskerne på SUH står indenfor dette emne.


Rapporten kan hentes hos WHO på:

Global rapport om Hidradenitis suppurativa