Gå til indhold

Indenrigs- og sundhedsminister på besøg i Slagelse og Holbæk

Indenrigs- og sundhedsministeren var på besøg i Region Sjælland mandag d. 23/10, og fik en introduktion på Holbæk Sygehus og psykiatrien i Slagelse.
Indenrigs- og sundhedsministeren Sophie Løhde (V) og Regionrådsformanden Heino Knudsen (S).

I denne uge er Camille praktikant i Region Sjælland. Hun har været med Heino rundt i regionen til flere forskellige besøg, og dem beskriver hun lidt om i det følgende artikel, som hun selv har skrevet:

I Slagelses psykiatri var indenrigs- og sundhedsministeren Sophie Løhde (V) og Regionrådsformanden Heino Knudsen (S) på besøg.

Der blev snakket om forbedringen inden for psykiatrien, sikkerhed for patienter og medarbejdere, muligheder for at undgå at patienter kommer ud af psykiatrien og bliver indlagt igen, og hvordan stoppet med brug af eksterne vikarer fungerede på den retspsykiatriske afdeling.

Ministeren så ”dimse-kassen”

På Holbæk Sygehus blev der snakket med socialsygeplejeskerne om deres opgaver med de socialt udsatte borgere, som har udfordringer inden for misbrug, psykiatriske diagnoser eller hjemløshed.

De snakkede om en vigtig løsning, der handler om, at det er vigtigt at have en socialrådgiver til rådighed på socialteamet.

De forklarede om vigtigheden med deres ”dimse-kasse”, som indeholdt nogle forskellige sensoriske legetøj, som kunne være med til at berolige en urolig patient. Det kunne være alt fra stressbolde som man kunne klemme på, til fingerringe der kunne stimulere fingrene.