Gå til indhold

Andreas Rudkjøbing i spidsen for Steno Diabetes Center Sjælland

Region Sjælland henter stærke kræfter til diabetesområdet. Overlæge, ph.d. og tidligere formand for Lægeforeningen, Andreas Rudkjøbing, tiltræder som ny direktør i det sjællandske diabetescenter 1. december.
Andreas Rudkjøbing er ny direktør for Steno Diabetes Center Sjælland. Foto: (c) Lægeforeningen.

Den 42-årige speciallæge i samfundsmedicin Andreas Rudkjøbing kommer fra en stilling som overlæge i Sundhedsstyrelsens Enhed for Sygehusplanlægning. Før det var han i fem år formand for Lægeforeningen.

Koncerndirektør Jesper Gyllenborg glæder sig over valget af den nye centerdirektør til Steno Diabetes Center Sjælland:

- I fremtiden vil flere og flere få og leve med en kronisk sygdom som diabetes. Vi skal sammen med kommuner og almen praksis hjælpe flere tidligere, vi skal nytænke sundhedsvæsenet og vi skal bygge videre på vores behandlingstilbud. Alt sammen så vi kan tilbyde borgerne en både god og nær behandling, der er tilpasset den enkelte. Samtidig har vi en helt særlig udfordring med ulighed i sundhed, vi skal have taget hånd om. Jeg er glad for, at Andreas Rudkjøbing har sagt ja til at stå i spidsen for den vigtige opgave.

Han lægger vægt på, at Andreas Rudkjøbing kommer med en stor portion erfaring, som vil gavne hele Region Sjælland:

- Andreas har allerede stor erfaring med at gå forrest og lede. Han har haft flere tunge poster på politisk højt niveau og er en drivkraftig mand, der ikke kommer sovende til tingene. Og så er Andreas en rar og omsorgsfuld leder, der er dygtig til at kommunikere, skabe engagement og få folk med, siger Jesper Gyllenborg.

Fokus på tværsektorielt samarbejde, social ulighed og decentral behandling

Det er en glad og begejstret Andreas Rudkjøbing, der snart sætter sig i direktørstolen i Steno Diabetes Center Sjælland:

- Det her er en drømmestilling, så jeg glæder mig meget. Centeret har et stærkt fokus både på udvikling af fremtidens behandlingstilbud, forskning og på samarbejde med de øvrige sektorer, som er vildt spændende områder. Jeg er meget optaget af både at lykkes med behandlingen på sygehusene og samtidig løse den udfordring, det kan være, at spille godt sammen med almen praksis og de kommunale tilbud, siger Andreas Rudkjøbing.

Derudover lægger han også særligt vægt på den decentrale model for centeret samt ulighed i sundhed:

- Noget jeg synes er særligt spændende ved Steno Sjælland er, at det er et decentralt center. Det giver en enorm styrke for de aktiviteter, der skal ud at leve i hele regionen, at vi allerede er tæt forankrede i den kliniske dagligdag. Derudover har social ulighed optaget mig meget. Der ligger et stærkt mandat både hos SDCS og Region Sjælland til at nå alle patienter – også dem med større behov – og det bliver fedt at få lov at arbejde med disse dagsordener, fortæller Andreas Rudkjøbing.

Diabetesbehandling i større kontekst

Andreas Rudkjøbing har mange års erfaring med ledelse inden for store politisk styrede organisationer og har også tænkt sig at bringe dette med sig i arbejdet i Steno Diabetes Center Sjælland:

- Jeg har en god forståelse for den overordnede sammenhæng i vores sundhedsvæsen og for, hvordan diabetesområdet kan og skal placere sig i en større kontekst. Det er en spændende tid at træde ind i Region Sjælland, som er i gang med store organisatoriske ændringer. Jeg ser frem til at sikre, at diabetespatienterne fortsat får god adgang til behandling og samtidig spille konstruktivt ind i regionens ambitioner, siger Andreas Rudkjøbing.

Andreas Rudkjøbing har første dag i Steno Diabetes Center Sjælland 1. december:

- Jeg glæder mig til at møde alle de forskellige medarbejdere og samarbejdspartnere i hele regionen. Jeg kan heldigvis lide at køre i bil, og jeg ser frem til at komme ud på de sjællandske landeveje og møde folk, der hvor de har deres daglige gang. Jeg kommer til at gå lyttende og nysgerrigt til arbejdet i centeret, så vi sammen kan sætte den fortsatte retning.

Privat er Andreas gift med Pernilla Höiby. Sammen har de fire børn i alderen 7-14 år og bor i Malmø. Fritiden bruges især på børnene, men der bliver også tid til at læse bøger og tage ud på nogle lange løbeture indimellem.