Skip to content

PFAS-Testcenter på tidligere Korsør Brandskole

Se kontaktoplysninger
Den tidligere brandskole i Korsør huser i dag Danmarks første PFAS-testcenter. Det er Slagelse Kommune, Region Sjælland og Slagelse Brand og Redning, som er gået sammen om det nye testcenter.
Luftfoto af den tidligere brandskole i Korsør. Foto: RESC Rednings- og SikkerhedsCenter

Om lokationen

Anlægget er et aktivt brandakademi stærkt forurenet med PFAS på grund af tidligere brug af vandigt filmdannende skum, der indeholdt betydelige mængder PFAS.

Disse forurenende stoffer har fået tilnavnet "for evigt kemikalier" på grund af deres persistente egenskaber, hvilket udgør en udfordring for den almindelige afhjælpningspraksis.

Med udgangspunkt i behovet for tilpasning og udvikling af nye teknologier til undersøgelse og afhjælpning af PFAS-forurenede grunde, blev der i 2022 etableret et partnerskab for at lette dette ved at tilbyde adgang til det første nationale PFAS-testcenter.

Partnerskabet består af Slagelse Kommune (grundejer og lokal miljømyndighed), RESC Rednings- og SikkerhedsCenter (det aktive brandskole på stedet) og Region Sjælland (regional miljømyndighed).

Knudepunkt for viden om PFAS og nye teknologier

Det nye testcenter skal give virksomheder, som udvikler teknologi, der kan fjerne PFAS, mulighed for at teste nye teknologier. 

Herudover er det også målet, at testcentret skal skabe rammerne for et bredere samarbejde på tværs af virksomheder, myndigheder og uddannelses- og forskningsinstitutioner om udvikling af nye løsninger.

En del af Danish Soil Partnership

Som et led i det offentlig-private samarbejde Danish Soil Partnership, har de danske regioner i fællesskab etableret et landsdækkende netværk af testgrunde. Testgrundene fungerer som forsknings- og udviklingsgrunde for universiteter, regioner og private virksomheder.

Læs mere om Danish Soil Partnership og PFAS-testcenteret på den tidligere Korsør Brandskole

For yderligere oplysninger om testcentret kontakt:

Bente Højlund Hyldegaard, chefkonsulent, undersøgelser
behyl@regionsjaelland.dk

Kontakt

Adresse

Regional Udvikling

Region Sjælland

Alléen 15

4180 Sorø

Åbningstider

Man-tors: 8.30 - 15.30
Fredag: 8.30 - 15.00
Åben alle hverdage, undtagen hverdage mellem jul og nytår.
Lukket alle helligdage og weekender.

Ring til os

Man-tors: 8.30 - 15.30
Fredag: 8.30 - 15.00Tlf. 57 87 59 04