Sygehusapoteket
Om Sygehusapoteket
Region Sjælland Sygehusapoteket forsyner regionens sygehuse med lægemidler. Sygehusapotekets virke omfatter desuden egenproduktion af lægemidler og rådgivning til sygehusenes afdelinger om brug af medicin.
Sygehusapoteket har seks enheder, der er placeret i Roskilde, Køge, Holbæk, Næstved, Slagelse og Nykøbing Falster.
Sygehusapoteket har 250 medarbejdere fordelt på 4 hovedafdelinger: Klinisk Farmaci, Kvalitet, Logistik og Produktion. Herunder har Sygehusapoteket eget sekretariat, som sammen med Sygehusapoteksledelsen har kontor i Roskilde.
Mere om sygehusapoteket
”Med fokus på lægemidler gør vi vores bedste for, at medmennesker med behov for sygehusbehandling er trygge, velbehandlede og bedre i stand til at klare dagen i morgen”
Logistik sørger for indkøb af lægemidler, holder styr på Sygehusapotekets lægemiddellagre og ekspederer lægemiddelordrer fra afsnittene på sygehusene.
Klinisk Farmaci er den største afdeling på Sygehusapoteket og er fordelt på alle seks geografier
En del af medarbejderne er ude på både de somatiske og psykiatriske sygehuse i Region Sjælland. Her udfører de kliniske farmakonomer medicinservice, og de kliniske farmaceuter medicingennemgang af den enkelte patients medicin for at sikre optimal lægemiddelanvendelse.
Afdelingen tager sig også af lægemiddelrelaterede problemstillinger, udgiver Nyhedsbrev fra Sygehusapoteket, besvarer faglige og kliniske spørgsmål, udarbejder vejledninger og underviser. Klinisk Farmaci varetager desuden sekretariatsfunktionen under Den regionale Lægemiddelkomite, og de kliniske farmaceuter deltager aktivt i arbejdet i Den regionale Lægemiddelkomite og dens udvalg.
Produktionen har enheder i Roskilde og Næstved. Sygehusapoteket producerer SAD lægemidler og magistrelle lægemidler, herunder en lang række serviceprodukter som færdigblandede cytostatika (kemoterapi) til kræftpatienter. Sygehusapoteket fremstiller og sælger lægemidler til brug også i andre regioner.
Kvalitetsafdelingen er delt op i QA og QC. Afdelingen står for kvalitetssikring og kvalitetskontrol af de lægemidler, som Sygehusapoteket producerer, og tager sig også af overordnede opgaver som styring af Sygehusapotekets instrukser.
Amgros er regionernes lægemiddelorganisation. Amgros opgave er hovedsagligt at skabe stordriftsfordele og administrative besparelser ved at samle indkøb af lægemidler et sted.
Amgros understøtter ligeledes Sygehusapotekernes opgaveløsning.
Roskilde
Vestermarksvej 6
4000 Roskilde
Find vej
Køge
Lykkebækvej 1
4600 Køge
Find vej
Holbæk
Smedelundsgade 60
Bygning 27, indg. H3, 1. sal
4300 Holbæk
Find vej
Næstved
Logistik og klinisk farmaci:
Ringstedgade 65
4700 Næstved
Find vej
Serviceproduktion:
Rådmandsengen 7 (Serviceproduktion)
4700 Næstved
Find vej
Slagelse
Ingemannsvej 40
4200 Slagelse
Find vej
Nykøbing F.
Fjordvej 15
4800 Nykøbing F.
Find vej
Sygehusapoteker Inger Bjeldbak-Olesen
Farmaceutisk chef for Logistik Lene Stenbek
Farmaceutisk chef for Klinisk Farmaci Mikala Holt Havndrup
Farmaceutisk chef for Produktion Kristina Thomsen
Farmaceutisk chef for Kvalitet Klaus Snej Jensen
Uddannelse
Sygehusapoteket deltager aktivt i uddannelsen af farmakonomer og farmaceuter. Du kan læse mere om du to uddannelser herunder.
Vil du vide mere om muligheden for uddannelse hos os, kan du også ringe eller skrive til en af vores vejledere:
Vedr. farmaceutuddannelsen:
Klinisk farmaceut Mia Pavelics von Hallas
Tlf. 24 41 78 86
miapv@regionsjaelland.dk
Kathrine Bagger Hansen
Tlf. 23 24 14 89
kathrh@regionsjaelland.dk
Vedr. farmakonomuddannelsen:
Farmakonom Sandrine Solberg
Tlf. 93 57 71 35
sands@regionsjaelland.dk
Farmakonomuddannelsen tager 3 år og foregår dels på Pharmakon (23 kursusuger) og dels på et apotek/sygehusapotek. Praktikken på apotek/sygehusapotek foregår med vekslende ophold fordelt ligeligt mellem de 2 steder. Praktikken på et sygehusapotek indeholder også sygehusspecifikke emner.
Farmakonomuddannelsen indeholder 5 fagområder:
- Medicinsk-farmaceutiske fag
- Samfundsfarmaceutiske fag
- Humanistiske fag
- Organisation og ledelse
- Metodefag
Du kan læse mere om farmakonomuddannelsen på Pharmakons hjemmeside.
Farmaceutuddannelsen er en 5-årig uddannelse, der er sammensat af en 3-årig bacheloruddannelsen og en 2-årig kandidatuddannelse. Uddannelsen foregår enten på PharmaSchool (KU) i København eller Syddansk Universitet (SDU) i Odense. Selve studiet består af en kombination af kemiske, biologiske samt farmaceutiske fag, som alle har lægemidler som omdrejningspunkt.
Du kan læse mere om farmaceutuddannelsen hos Københavns Universitet eller hos Syddansk Universitet.
Job hos Sygehusapoteket?
Kontakt
Adresse
Regions Sjælland
Sygehusapoteket
Ledelsessekretariatet
Vestermarksvej 6
4000 Roskilde
Se kort
Find vej til Sjællands Universitetshospital, RoskildeSkriv til os
sygehusapoteket@regionsjaelland.dk
Øvrig information
Ved behov for akut tilbagekaldelse af lægemidler: Indenfor åbningstiden: kontakt medicinbestilling eller apo-odre@regionsjaelland.dk. Uden for åbningstiden: Tlf. 46 32 32 00 (Informationen, Sjællands Universitetshospital, Roskilde, som formidler kontakt til tilkaldevagt på Sygehusapoteket)
Opdateret fredag den 24. mar. 2023