Gå til indhold

Trial Nation: Kliniske forsøg i Danmark

Se kontaktoplysninger
Trial Nation er en national forening, der tilbyder en indgang for medicinal virksomheder, virksomheder med afprøvninger indenfor medicoteknisk udstyr, patientorganisationer og forskere der ønsker at deltage i, eller lave kliniske forsøg i Danmark.
Klik for at åben cookiepanel

Du kan ikke se videoer hvis du ikke har accepteret statistik cookies

Trial Nation er en national forening, der tilbyder en indgang for medicinal virksomheder, virksomheder med kliniske afprøvninger indenfor medicoteknisk udstyr, patientorganisationer og forskere der ønsker at deltage i, eller lave kliniske forsøg i Danmark.

I Region Sjælland er der i den seneste tid kommet nye medlemsafdelinger indenfor infektionsmedicin og onkologi ind i Trial Nation Centeret. I fællesskab er alle med til at drive innovationsagendaen indenfor Trial Nation.

Vi er meget stolte af at udviklingen af kliniske forsøg over de sidste tre år er ekstrem positiv. Der er igangværende kliniske forsøg rapporteret i Trial Nation Centre på national basis med en stigning fra 72 forsøg i 2017 til 186 forsøg i 2019. Dette er et resultatet af et fokus på større synlighed og en udvidelse af Trial Nation-centeret, samt Danmarks kapacitet som udviklingspipeline af nye produkter.

Trial Nation, har i det forløbne år, sammen med en række samarbejdspartnere formået at tiltrække en investering fra Innovationsfonden til projektet Virtual Clinical Trials. Formålet er blandt andet at undersøge nye måder at udføre klinisk forsøg, hvor blandt andet patienter i et klinisk forsøg kan holde tæt kontakt med deres kliniske forsøgslæge og sygeplejerske. Det medfører en mindre rejsebyrde og gør det lettere for flere patienter til at deltage i kliniske forsøg og reducerer også den tid og omkostninger der er i udvikling af nye terapier. Projektet er et springbræt for Danmark i at tage føringen i EU på området for virtuelle kliniske forsøg.

2019 var også året, hvor Trial Nation, som den første i Danmark, blev associeret partner i Innovative Medicines Initiative (IMI) -projekt. IMI er verdens største offentlig-private partnerskab indenfor biovidenskab. Det er et partnerskab mellem Den Europæiske Union (repræsenteret af Europa-Kommissionen) og den europæiske farmaceutiske industri (repræsenteret af EFPIA, Den Europæiske Føderation) af farmaceutiske industrier og foreninger).
IMI-projektets titel er ”Health Outcomes Observatories – empower patients with tools to measure their outcomes in a standardized manner creating transparency of health outcomes”.
Formålet med Trial Nations deltagelse er på sigt at øge dansk deltagelse i IMI-projekter og dermed øge tiltrækningskraften for kliniske forsøg i Danmark.