Gå til indhold

Susanne Oksbjerg Dalton

Forskningsleder i Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS), Sjællands Universitetshospital og professor på Københavns Universitet

Afdeling for Klinisk Onkologi og Palliative Enheder på Sjællands Universitetshospital
Rådmandsengen 5
4700 Næstved

Mobil: 3038 1540
Mail: sdalt@regionsjaelland.dk 
LinkedIn: (1) Susanne Dalton | LinkedIn

Ekspertområder

  • Social ulighed i kræft – i incidens, overlevelse, behandlingsadgang, rehabilitering og palliation
  • Livet efter kræft – senfølger, livskvalitet og tilbage til arbejde
  • Sundhedskompetencer, social støtte, multisygdom og andre sårbarhedsfaktorer hos kræftpatienter
  • Rette og rettidig palliation – samarbejde mellem sektorer
  • Elektroniskbaserede løsninger

Præsentation

Susanne Dalton er ekspert i social ulighed i kræft og har blandt andet samlet al viden om ulighed på kræftområdet i Danmark i en hvidbog i 2018, som i 2023 er ved at blive opdateret.

Hun har i sin forskning særlig fokus på, hvordan vi sikrer, at vi i det kliniske arbejde kan sikre bedst mulig behandling gennem fokus på patientens egne fysiske, psykiske og sociale ressourcer, på samarbejde klinisk mellem specialer og sundhedssektorer, og på at sætte fokus på betydning af senfølger og livskvalitet hos den voksende gruppe af overlevere efter kræft, som i dag udgør 6% af den danske befolkning.

Susanne Oksbjerg Dalton blev tilknyttet Afdeling for Klinisk Onkologi og Palliative Enheder i 2019 i forbindelse med åbning af Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS). COMPAS har gennem syv arbejdspakker fokus på at udvikle kliniske løsninger, som skal sikre bedst mulig behandling og efterforløb hos alle kræftpatienter, uanset hvem de er.