Gå til indhold

Nasrin Asgari

Professor og overlæge, Ph.D., dr.med, Neurologisk afdeling, Slagelse Sygehus og Institut for Regional Sundhedsforskning og Institut for Molekylær Medicin på Syddansk Universitet

Slagelse Sygehus
Fælledvej 11
4200 Slagelse

Mobil: 3070 0612
Mail: nasg@regionsjaelland.dk / nasgari@health.sdu.dk 

Ekspertområder

  • Autoimmune sygdomme
  • Multipel sklerose
  • Neurologiske sygdomme
  • Synsnervebetændelse
  • Kronisk sygdom

Præsentation

Nasrin Asgaris forskning omfatter projekter, der integrerer kliniske undersøgelser med eksperimentelle undersøgelser af autoimmune sygdomme i centralnervesystemet. Specifikt har hun fokus på forskning i synsnervebetændelse, multipel sklerose og antistof-medieret autoimmune sygdomme. Metoder omfatter billeddannelse af synsnerven, såkaldt OCT, og analyse af blod- og spinalvæskeprøver ved hjælp af følsomme metoder.

Nasrin Asgaris samarbejder med flere internationale centre, og har til sin enhed knyttet to adjungerede professorer: Professor Friedemann Paul: Charité Universitätsmedizin Berlin, Tyskland og Professor Brian G. Weinshenker: Department of Neurology, University of Virginia, USA.

Nasrin Asgari er desuden i spidsen for IMAGINE-projektet, der udvikler ny viden om udvikling, forebyggelse og behandling af kronisk sygdom og multisygdom gennem studier af aldring af immunsystemet, billeddiagnostik af synsnerven, fysisk aktivitet og patientinvolvering.