Gå til indhold

Ismail Gögenur

Leder i Forskningsenheden Center for Surgical Science, kirurgisk afdeling på Sjælland Universitetshospital og professor på Københavns Universitet

Sjællands Universitetshospital, Køge
Lykkebækvej 1
4600 Køge

Mobil: 2633 6426
Mail: igo@regionsjaelland.dk
X: ismail gögenur (@IsmailGogenur) / Twitter 
LinkedIn: (1) Ismail Gogenur | LinkedIn

Ekspertområder

  • Tarmkræftkirurgi
  • Brug af kunstig intelligens (AI) i behandlingen
  • Personlig medicin
  • Kirurgisk patofysiologi

Præsentation

Ismail Gögenur er en af landets førende forskere inden for skræddersyet kræftkirurgi. Hans forskning har særligt fokus på at forstå patientens individuelle risikoprofil ved at gennemgå en operation for kolorektal cancer/tarmkræft. Han stræber efter at forbedre metoderne før, under og efter operation for at sikre, at patienterne får færre komplikationer og tilbagefald - en generelt mere optimal behandling skræddersyet til den enkelte.

Ismail Gögenur er drivkraft i et opgøret med sundhedsvæsenets standardbehandling og ’one size fits all’-tankegang. Et eksempel på et nyere tiltag, hvor personlig medicin på baggrund af kunstig intelligens bliver indført i klinikken er AI-DSURG-projektet. Det er som det første sted i landet indført for alle patienter, der bliver opereret for tyk- og endetarmskræft på Sjællands Universitetshospital. Hver enkelt patient får, som en del af deres udredning, en risikoprofil udregnet af en prædiktionsmodel baseret på data fra over 76.000 patienter, som tidligere har gennemgået operation for kolorektal cancer. Prædiktionsmodellen inddeler patienterne i fire risikogrupper, som hver især har et skræddersyet behandlingsforløb for den enkelte patient. Målet med denne ekstra indsats er at målrette og optimere patienternes behandlingsforløb, og derved minimere deres risiko for at få komplikationer indenfor et år efter operation, samt på længere sigt øge deres overlevelse. 

Afdelingens AI-behandling har blandt andet været omtalt i Berlingske og TV Avisen.