Gå til indhold

Anne Frølich

Leder af Videns- og forskningscenter for Multisygdom og Kronisk sygdom samt klinisk professor på Københavns Universitet
Anne Frølich, leder af Videns- og forskningscenter for Multisygdom og Kronisk sygdom samt klinisk professor på Københavns Universitet
Foto: Thurid van Steenwijk

Hent billedet i høj opløsning

NSR Forskningshus
Fælledvej 2E
4200 Slagelse

Mobil: 2712 1622
Mail: afrol@regionsjaelland.dk 
Mail: anfro@sund.ku.dk 
LinkedIn: Anne Froelich | LinkedIn

Ekspertområder

  • Kronikere og multisygdom
  • Sammenhængende patientforløb
  • Folkesundhed

Præsentation

Anne Frølich leder Danmarks første Videns- og forskningscenter for Multisygdom og Kronisk sygdom. Centret forsker i, hvordan borgere med en eller flere kroniske sygdomme, får den mest optimale, patientcentrerede og sammenhængende behandling i det danske sundhedsvæsen.

I dag behandles kroniske sygdomme som oftest hver for sig og forskellige steder i sundhedsvæsenet. Det er centralt i Anne Frølichs arbejde at udvikle sammenhængende patientforløb på tværs af hospitaler, kommuner og praktiserende læger. Et af nøgleordene er patientinddragelse. 

Anne Frølich står aktuelt i spidsen for et pilotprojekt, hvor mennesker med kompleks multisygdom blandt andet skal tilbydes en lang konsultation på 45 minutter hos deres praktiserende læge, så der kan skabes overblik og lægges en behandlingsplan, som passer til patientens mål og ønsker. Desuden arbejder projektet med sammenhængende patientforløb således at praktiserende læge, kommunen og hospitalet udbygger et aktivt samarbejde omkring patienten. E-health løsninger til mennesker med kronisk hjertesygdom og multisygdom afprøves i et samarbejde mellem hospitalet, almen praksis og kommunen.

Fakta om kronisk sygdom og multisygdom

  • Der er i dag omkring 1,2 millioner multisyge - personer, der lever med mere end én kronisk sygdom.

  • Ifølge nye beregninger fra Videns- og Forskningscenteret vil antallet af multisyge i 2050 være vokset med omkring 25 procent til cirka 1,5 million.

  • Mere end 3 ud af 5 af borgerne i Region Sjælland har mindst én langvarig kronisk sygdom.

  • I Region Sjælland er andelen af personer med multisygdom på fire år steget fra 33% i 2013 til 37% i 2017 (Kilde: Region Sjællands Sundhedsprofil, 2017).