Skip to content

Under indlæggelsen

Se kontaktoplysninger
Her på siden findes information om hvad der vil foregå under indlæggelsen på hospitalet, hvad der kan være godt at huske, samt kort information om den tidlige genoptræning.

Lige efter operationen kommer du hen på opvågningen. Her vil du være indtil du er helt vågen. Du vil få væske og medicin igennem et drop, som sidder i din hånd. Efter operationen vil du få smertestillende medicin, dette kan foregå via droppet eller via en slange, som indsættes i operationssåret.

Punkter som kan være gode at huske under indlæggelsen:
  • Fortæl altid personalet hvis du har smerter, hvordan smerten opleves og hvor den befinder sig. De kan hjælpe dig med smertestillende medicin. Det er vigtigt at du bliver smertedækket, da dette vil hjælpe med at forebygge kroniske smerter i stumpen.

  • Mange oplever perioder hvor de bliver forvirrede/konfuse under indlæggelsen. Dette skyldes flere ting og er helt almindeligt og forbigående, men det kan opleves meget ubehageligt. Tal med personalet, hvis det sker for dig.

  • Husk at det er helt normalt, at du kan opleve at mærke benet/foden, som ikke længere er der. Dette kaldes fantomfornemmelser og de vil som regel aftage med tiden. Det er også normalt, at opleve at få smerter i benet/foden, som ikke er der længere. Dette kaldes fantomsmerter, og smerterne vil som oftest blive mindre med tiden. Har du store gener af fantomsmerterne, så tal gerne med personalet om dette.

  • Husk at få nok at spise og drikke, så du kan komme dig ovenpå operationen.

  • Det er vigtigt, at du kommer ud af sengen flere gange dagligt, og at du bevæger knæ og hofte på begge ben. Dette vil personalet/fysioterapeuten hjælpe dig med.

  • Snak gerne med personalet om dine tanker og evt. bekymringer om at skulle hjem igen. De hjælper dig med at komme i kontakt med kommunen og de kan også hjælpe med at planlægge, hvis der er noget som skal ændres i det hjem.

Kilde: Helbredsprofilen.dk.

Læs mere om amputation og tiden efter, på helbredsprofilen: Amputation - Helbredsprofilen

Godt at vide under indlæggelsen

Kontakt

Adresse

Holbæk Sygehus

Forskningens Hus

ViRSA

Sofievej 13

4300 Holbæk

Se kort

Find vej

Ring til os