Søg
 

Personcentreret praksis

På denne side kan du finde information om personcentreret praktis, som indgår i Forskningsstrategien for sygepleje på Sjællands Universitetshospital

Hvad er en personcentreret praksis?

 
Forståelser af og definitioner på hvad en personcentreret praksis er, er mangfoldige både internationalt og nationalt.
 
På Sjællands Universitetshospital forstår og definerer vi personcentreret praksis ud fra sygeplejerske og professor Brendan McCormacks forståelse: ”Personcentreret pleje og behandling er en tilgang til praksis, som etableres gennem pleje- og behandlingsmæssige relationer mellem alle sundhedsprofessionelle, patienter/borgere og pårørende. Dette fremgår bl.a. af Vision og strategi for MVU-området, hvoraf det fremgår at ”plejen er personcentreret” (Sjællands Universitetshospital, 2018).
 
Personcentreret pleje og behandling understøttes af værdier som: gensidig respekt og forståelse, respekt for det enkelte individ og rettigheden til selvbestemmelse. 
 Person-centred care model_
Person-centred Practice Framework af McCormack & McCane (2016)
 

 
 

International Community for Person-centred-Practice

 
Sjællands Universitetshospital er pr. juni 2020 blevet optaget som medlemmer i International Community of Practice for Person-centred-Practice (ICoP). Dette betyder et styrket internationalt samarbejde om udvikling og forskning af personcentreret praksis.
 
Person-centred Practice International Community of Practice logo
  

Brendan McCormack

Brendan McCormark er gæsteprofessor fra Queen Margaret University, Edinburgh, Skotland, og er tilknyttet Hæmatologisk og Onkologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, samt Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet.
 
Brendan har lavet en præsentation, hvor han beskriver tilgangen. Bemærk at den visuelle præsentation bør vises i browseren Firefox.
 
 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
22.06.20
Opdateret
23.12.20
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Forskningsstøtteenheden
Munkesøvej 14
4000 Roskilde
47 32 19 02