Søg
 

Vil du gerne bo i Slagelse?

 
 

 

Arrangementer

Hver sommer afholdes Slagelse Festuge med koncerter, børnedyreskue, motionsløb, friluftsgudstjeneste mv. Tjek Slagelse Festuges hjemmeside, hvis du vil vide mere. 

Den sidste fredag i september måned holder hele byen åbent til Sct. Michaels Nat. Forretningerne i bymidten har åbent, der er koncerter, udstillinger og optræden på gaden. Hvis du vil høre mere, så besøg Sct. Michaels nats hjemmeside
 
 

 

Bibliotek

I Slagelse er der et stort bibliotek med både fag- og skønlitteratur for alle aldre og i løbet af året er der en række aktiviteter – fx foredrag. Se mere om bibliotekets nye bøger, events, tilbud osv., på Slagelse biblioteks hjemmeside 

Biograf

Byen har en stor biograf med 4 sale og masser af forestillinger til alle slags publikum. Vil du vide mere om byens biograf, så besøg Panoramas hjemmeside

 

 

 

 

Bolig  

Sygehusets boliger
Sygehuset har boliger til rådighed som prioriteres til yngre læger under uddannelse. Der er tale om rækkehuse eller mindre lejligheder, som ligger lige overfor sygehuset. Derudover er der vagtværelser på sygehuset. Boligerne vil kunne lejes for en kort periode af andre ansatte.
 
Derudover har sygehuset indgået aftale med Slagelse Boligselskab om, at sygehuset har fortrinsret til et antal boliger, der er beliggende i den nordlige del af byen – nærmere bestemt Engdraget. Engdraget ligger ca. 2,5 km fra sygehuset. Bebyggelsen er færdiggjort i starten af 2019 og indflytningen er 
                                                                sket henover foråret. Boligstørrelsen ligger på 80-90 kvm (netto).
 
Henvendelse til Teknisk afdeling, Slagelse Sygehus på telefonnr. 58 55 91 08 / 29 68 95 87

Andre muligheder for bolig 
Vil du købe en bolig? Se under Boligsiden.dk eller www.boligdeal.dk
Vil du leje en bolig? Se under www.voreslejebolig.dk
Kigger du efter en andelsbolig? Se under www.andelsboliger.dk 
Kigger du efter en studiebolig? Se under www.voresstudiebolig.dk 
Find housing in your area - www.housingtarget.com
 
Se liste over almene boligselskaber på Slagelse Kommunes hjemmeside.
 

Børnepasning 

Sygehusets daginstitution omfatter dels vuggestue og dels børnehave. 2/3 af pladserne i institutionen er forbeholdt børn, hvis forældre har ansættelse på sygehuset – resten af pladserne kan kommunen råde over. Daginstitutionen er beliggende under 1 km fra sygehuset.
 
Se yderligere information om Børnehavehuset  
 
Læs mere om Slagelse Kommunes tilbud til de 0-14 årige, herunder dagpleje, vuggestuer, børnehaver, skoler mv
 
 

Idræt 

Slagelse Kommune er i 2016 blevet udnævnt til Elitekommune nr. 22 i Danmark. Kommunen samarbejder derfor på en række områder med Team Danmark. Der er et godt idrætsliv i kommunen med foreninger indenfor rigtigt mange forskellige idrætsgrene. 
 
Der er også en idrætsforening/sportsklub for dig! - Læs mere om Idræt og talent i Slagelse
 
Uden for almindelig arbejdstid kan fysioterapiens lokaler med træningsredskaber anvendes af sygehusets personale – se nærmere på intranettet, når du er startet.

 

 Kunst

Hvert år i pinsen åbner kunstnere og gallerier dørene i pinsen. Arrangementet omfatter hele Vestsjælland. Der er gratis adgang alle steder. Der udgives en oversigt over, hvor der kan aflægges besøg Kunst i Pinsen
 
I løbet af året er der skiftende udstillinger i Det røde tårn, som ligger i varmeforsyningens gamle kedelhus lige ved siden af Musikhuset. Følg med på Kunstforeningens hjemmeside
 
Kunst og kirker er et lokalt initiativ i Slagelse Provsti, hvor ca. 15 kirker holder kunstudstillinger i kirkerne i en weekend i efteråret.
Udstillerne skifter fra år til år og kan være indenfor forskellige kunstretninger. Der præsenteres en flot blanding af billedkunstnere samt kunstnere der arbejder i træ, ler, porcelæn, papir, sten, metal mv.
Se mere om, hvilke kirker der deltager og hvilke kunstnere der udstiller

 

​Museer

Museum Vestsjælland, omfatter de statsanerkendte kulturhistoriske museum for de ca. 285.00 borgere i Midt- og Vestsjælland – læs mere om det lokale museum.
 
Lige udenfor byen ligger vikingeborgen Trelleborg, som er resterne af én af vikingernes store ringborge, opført omkring år 980 af kong Harald Blåtand. Trelleborg er for nogle år siden blevet en del af Danmarks Nationalmuseum. Besøg Trelleborgs hjemmeside
 

Musik

Slagelse har to scener til hhv. de lidt større arrangementer – musik, stand up mv. – og de mindre koncerter og up-coming kunstnere. Se fælles hjemmeside for Slagelse Musikhus og Badeanstalten.
 

 Natur

I gåafstand ligger Slagelse Lystskov, der er en del af Valdemarskilde Skovdistrikt. Skovene strækker sig mod Sorø i øst, mod Maglesø i nord og ned mod Sørby og Kirkerup. 
 
Kun lidt over 10 km fra Slagelse Centrum ligger storebæltskysten med sommerhusområder og børnevenlige strande. Slagelse Kommune har 21 badestrande langs kysten. 
 
 
 
 
 
 

Shopping  

Slagelse er den største shoppingby i det vestlige Sjælland og betjener dermed et større opland. Der er både et indkøbscenter i centrum, mange specialforretninger og en koncentration af større forretninger i den vestlige del af byen (møbelforretninger, byggemarkeder mv.)  

Teater

Vestsjællands Teaterkreds giver et alsidigt udbud af professionelle teaterforestillinger for både børn, unge og voksne – se mere på Vestsjællands Teaterkreds' hjemmeside
Byen har også en amatørscene med 3-4 årlige forestillinger. Læs mere om "Krabasken"
 
 
 
 
 
 
 

​Trossamfund 

En række trossamfund har samlingssteder i Slagelse.
 
Blandt de største er: Folkekirken
Der er 4 bysogne i Slagelse, som bl.a. samarbejde om menighedspleje og arrangementer:
 
Sct. Peders Kirke (inkl. Helligåndshuset)
 
 
Derudover kan du finde: 
 
 

​Turist i Vestsjælland 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Uddannelser 

Slagelse er en stor uddannelsesby med over 7000 studerende fordelt på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.  
 
Se links til uddannelsesinstitutioner mv. på Slagelse Kommunes hjemmeside
 
Link til denne side:
Slagelse Sygehus, hovedindgang
Fælledvej 11
4200 Slagelse
Tlf. 58 55 90 00
Hovedindgangen til sygehuset er åben mellem kl. 6.00-21.00.

Herefter kan der ringes på klokken, som sidder ved døren.