Søg
 
 
 

Lisbeth Langkilde.jpeg
Lisbeth Langkilde blev sygeplejerske ved en fejltagelse. Nu er hun fyldt 65 år og er stadig et fagligt fyrtårn for unge sygeplejersker og studerende


Det har ikke altid ligget i kortene, at Lisbeth Langkilde skulle være sygeplejerske, men i 1989 arbejdede hun på en forgiftningscentral og blev draget til faget. For nylig blev hun tildelt Grethe Foss-legatet, og hun fortsætter nu med at inspirere unge til at gå sygeplejerskevejen.


 

Altid en patient i ligningen
Lisbeth Langkilde har de sidste mere end 30 år arbejdet som klinisk sygeplejerske og gjort en forskel for mennesker i en særlig situation. I dag har hun sin hverdag på Ortopædkirurgisk Ambulatorium på Slagelse Sygehus. Og hendes idé om sygepleje er den samme, som da hun startede i faget.

- Der skal altid indgå en patient i ligningen, fortæller hun.

Lisbeth Langkilde har derfor heller aldrig været i tvivl om, hvad hun brænder for.

- Det er det med at være ude hos patienterne og lære de unge det. For mig er det ikke sjovt at blive sat ind på et kontor, fortæller hun.

Og det er netop essensen af, hvad der lægges vægt på i vurderingen til Grethe Foss-legatet. Formålet med legatet er nemlig at belønne sygeplejersker, der har ydet en ekstra indsats til gavn for patienterne og udvist godt kollegaskab.

Et fagligt fyrtårn
Kollegerne på Ortopædkirurgisk Afdeling på Slagelse Sygehus var ikke i tvivl om, at Lisbeth Langkilde fortjente den anerkendelse. På hendes 65 års fødselsdag kunne de derfor ønske tillykke og med en fin indstilling i hænderne. Her står der blandt andet:

- Lisbeth har gået forrest som det gode forbillede og altid med kerneopgaven for øje – den gode og patientnære pleje og omsorg.

For Lisbeth Langkilde er det da også lidt af en mission at være et fyrtårn for de unge og inspirere flere til at blive sygeplejerske.

- De unge skal tænke ”YES”, når de arbejder med patienterne.

Lisbeth Langkilde er meget glad for at arbejde med studerende, og hun tager sig også gerne af de yngre læger, fordi hun oplever, at det ofte kan være en svær rolle. Hendes råd til dem alle er:

- Det skal være en god dag. Det vil jeg også gerne sige til de unge. Og en god dag er at have været noget for nogen. Sådan er sygepleje. Og en god dag kan også være at være der for den patient, der dør.

Selv regner hun med at blive, til hun fylder 70 år. I hvert fald så længe, hun glæder sig til at komme på arbejde.

Link til denne side:

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk