Søg
 

​Sharaf Karim Perdawood lavede flot Ph.d.-forsvar

​Et Ph.d. forsvar plejer at have en særlig forventningens summen over sig. Men sådan var det ikke, da overlæge og kirurg på Slagelse Sygehus, Sharaf Karim Perdawood (47), forsvarede sit Ph.d.-projekt ”Optimizing rectal cancer surgery: focus on Transanal Total Mesorectal Excision” lige inden jul. Sharaf måtte nemlig forsvare sit projekt under strenge coronarestriktioner. Det ændrede dog ikke på, at han fik flot kritik fra fire velanskrevne kirurgiske professorer efter sit veloverstået forsvar.

 
 
 
 
- Mit projekt handler om, at vi kan optimere den kirurgiske behandling af kræft i endetarmen. Kirurgi for endetarmskræft er vanskelig og udfordrende, især i den nederste del af bækkenet. Jo smaller bækkenet er, jo sværere bliver operationen. Vi har på Kirurgisk Afdeling på Slagelse Sygehus, adopteret forskellige nye metoder til at operere endetarmskræft på. En af de procedurer, vi har implementeret som standard, er den såkaldte TaTME-procedure. Jeg har i mit Ph.d.-projekt, beskrevet proceduren og de forskellige aspekter omkring; outcomes, oplæring og sammenligning med de øvrige metoder til at udføre endetarmens kirurgi på, siger Sharaf Karim Perdawood.
 
Endetarmskræft er en hyppig form for kræft med ca. 1500 nye tilfælde i Danmark på årlig basis. Kirurgi er den standard behandling, man tyer til, hvis der ikke er udbredt spredning af de kræftbårne celler. Selvom der er sket en betydelig forbedring i endetarmskirurgi, så kan vi altså sagtens blive endnu dygtigere. Blandt andet har kikkert og robotteknologi de senere år gjort det muligt at operere med en større præcision.
 
Sharaf fortsætter:
- Overordnet, fandt jeg, at nogle patienter med lokal avanceret endetarmskræft har gavn af en mere radikal kirurgi, og at TaTME kunne tilføje nogle fordele til den allerede etableret kikkertoperation, såsom potential bedre kort-tids outcomes, nemmere udførsel af tarm sammensyning og bedre onkologisk resultat på nogen parametre, siger Sharaf Karim Perdawood.

Ambitiøs forskningsstrategi
Selvom Sharafs Ph.d.-forsvar var det første på Kirurgisk Afdeling, så er der flere på vej.
- Vi har en meget ambitiøs forskningsstrategi her på afdelingen. Sharafs Ph.d. er den første, men der er faktisk fire yderligere på vej. Vi har øget vores fokus på forskning, fordi vi ved, at den viden vi får tilbage, er brugbar i dagligdagen, og vi ved også, at et attraktivt forskningsmiljø også gør os til en attraktiv arbejdsplads for læger, siger Mona Skarbye, ledende overlæge på Kirurgisk Afdeling på Slagelse Sygehus.        
Link til denne side:

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk