​Ny ambitiøs leder til Gynækologisk-Obstetrisk afdeling på Slagelse Sygehus

På Slagelse Sygehus kan de snart byde velkommen til Mette Hvilshøj Fabricius, som er ny ledende overlæge i Gynækologisk-Obstetrisk afdeling. Mette Hvilshøj Fabricius (43), som kommer internt fra afdelingen, tiltræder sin nye stilling allerede den 1. december 2020.

Et kompetent ansøgerfelt var igennem flere samtaler og personlige tests, før valget på Mette Hvilshøj Fabricius – det var hende, der skulle tilbydes den ledige ledende post i Gynækologisk-Obstetrisk afdeling på Slagelse Sygehus. For Mette Hvilshøj Fabricius er Slagelse Sygehus et velkendt sted. Mette Hvilshøj Fabricius kommer nemlig fra en intern stilling som føtalmedicinsk ansvarlig og uddannelsesansvarlig overlæge i Gynækologisk-Obstetrisk afdeling. Hun har været ansat i afdelingen siden sommeren 2018, og hun er glad for, at hun nu tiltræder en ledende position på netop Slagelse Sygehus, for hun ved, hvad hun kan se frem til i sin nye rolle:

- Jeg brænder virkelig for udvikling og gode idéer, og jeg elsker at være på Slagelse Sygehus, hvor der er højt til loftet og ikke langt fra bund til top. Så hvis man får en god idé, og man kan overbevise folk om den, så får man som oftest lov til at klø på, fortæller Mette Hvilshøj Fabricius.

Og gode ideer har Mette Hvilshøj Fabricius mange af og hendes medarbejdere ligeså:

- Vi har at gøre med en afdeling med mange utroligt dygtige medarbejdere og ledere, som brænder for at gøre det bedste for patienterne, kvinderne og de nye familier. Afdelingen har mange ildsjæle, og det bobler med gode idéer alle steder – den proces vil jeg gerne understøtte og sætte rammerne for, at vi kan arbejde henimod nye tiltag, som vi bliver stolte af, fortæller Mette Hvilshøj Fabricius.

En leder gemt i maven
Drømmen om en lederstilling har Mette Hvilshøj Fabricius haft længe, og med uddannelsesstart i sommers skulle drømmen realiseres:

-Jeg har altid været meget organisatorisk engageret – fx i vores faglige selskaber og på videreuddannelsen for yngre læger – og det er gået op for mig, at jeg i virkeligheden altid har haft lyst til indflydelse og ledelse. Efter jeg startede på min masteruddannelse i sommers, fik drømmen fart på, og jeg fik for alvor lyst til at gøre en forskel.

Som leder er Mette Hvilshøj Fabricius ambitiøs, og hun har store forventninger til sit ledende arbejde:

-Jeg vil gerne bidrage til, at vores afdeling bliver bæredygtig på den lange bane, så vi sikrer rekruttering og fastholdelse af medarbejdere og bibeholder og udvikler afdelingens faglige niveau. Afdelingen skal være et sted, hvor man virkelig gerne vil arbejde, fortæller Mette Hvilshøj Fabricius, der vægter en vigtig grundværdi på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse – det gode samarbejde.

Gynækologisk-Obstetrisk afdeling samarbejder bl.a. tæt med Børne- og Ungeafdelingen i etableringen af et regionalt ammevidenscenter og udviklingen af samarbejdet om børn med hjertesygdomme.

-For mig betyder samarbejde alt. Jeg elsker den dynamik, der opstår i teams, og når man sammen med kolleger kan flytte noget. Det tætte samarbejde, jeg har haft i ambulatorie for gravide med jordemoderledere, sonografer og kolleger, har gjort, at vi har opnået mange spændende resultater, fx udvikling af nye kompetencer hos alle, der scanner gravide, og udvikling af vores oplæringsfunktion for både læger og sonografer. Det tætte samarbejde håber jeg på at kunne drage nytte af, når jeg nu skal til at have et tæt samarbejde med vores ledende chefjordemoder, afslutter Mette Hvilshøj Fabricius.

Kort om afdelingen
Gynækologisk-Obstetrisk afdeling:
Undersøgelse og behandling af kvinder med sygdomme i underlivet, samt undersøgelser og behandling i graviditeten, trygge rammer for fødslen og gode råd til barselsperioden.
Læse mere

Mette Hvilshøj Fabricius
+45 58553732
mhf@regionsjaelland.dk