​Danmarks bedste

På Mave/Tarm-kirurgisk afdelingen på Slagelse Sygehus var det ikke bare udsigten til julen, der løftede smilebåndene. Grunden hertil kan også findes på side 44 i det omfattende indstik ”Danmarks Bedste Hospitaler” til december nummeret af Dagens Medicin. Her beskrives det nemlig, hvordan afdelingen, blandt 20 tilsvarende afdelinger på sygehuse landet over, rangerer som det bedste til at screene for tarmkræft og samtidig det tredje bedste til at fjerne kræften igen.

- Vi er Danmarks bedste hospital til at finde tarmkræft og i den absolutte top til at fjerne den igen. Og hold op, hvor er vi stolte af det. Når man arbejder på et sygehus, så handler det om, at gøre den størst mulige forskel for patienterne. Det formål opfylder vi i mave/tarm-teamet i allerhøjeste grad.
Sådan lød det fra ledende overlæge Mona Skarbye.

- Det handler først og fremmest om teamwork. Både teamwork på afdelingen, men også på stuen. F.eks. når vi screener for tarmkræft, så sørger vi for at have tre sæt øjne på monitoren, så vi sikrer os, at vi ikke overser noget. På samme måde så sørger vores screeningssekretariat for, at vores patienter er klar til undersøgelse. Og hver patient bliver vendt på en MDT fælleskonference inden operation, hvor man planlægger behandlingsforløbet individuelt for hver patient. Det hele handler simpelthen om teamsamarbejde, siger Mona Skarbye.

Til trods for det brede samarbejde i afdelingen, så er det den samme speciallæge, som følger patienten hele vejen gennem sit forløb - fra undersøgelse til udskrivning.

- Det er vigtigt at patienterne ikke føler, de ligger på et samlebånd, men at de rent faktisk bliver passet på af mennesker af kød og blod, siger Mona Skarbye.

Det høje faglige niveau kan også mærkes på afdelingens evne til at rekruttere dygtige medarbejdere.

- Det er jo rygtes, at vores faglighed er i top. Derfor får vi også løbende ansøgninger fra dygtige kirurger og sygeplejersker, som netop ønske at blive en del af vores afdeling på baggrund af deres egne høje faglige ambitioner. Det er simpelthen, afslutter Mona Skarbye

20181207_AKJ59215.jpg