Søg
 

​Coronabølgerne slår igen ind over Slagelse Sygehus

 
 

​Efter at have brugt sommeren og efteråret på at finde fodfæste igen efter en hård kamp i foråret, hvor Slagelse Sygehus i marts måned havde helt op til 50 COVID-smittede patienter indlagt – står sygehuset nu igen i en situation, hvor presset på kapaciteten er meget stort.- Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre at både vores COVID-smittede patienter og alle andre patienter, får den bedst mulige og hurtigst mulige behandling. På den anden side står der samtidig et personale, som er presset. Selvom vi over sommeren og efteråret har haft få COVID-patienter på sygehuset, så har vi til gengæld arbejdet benhårdt på at nedbringe de pukler, som opstod under første bølge i foråret, så vi er ikke restitueret, fortæller Niels Reichstein Larsen, sygehusdirektør.

Region Sjælland meldte i weekenden ud, at blandt andet Sjællands Universitetshospital har måttet aflyse operationer af ikke-hastende karakter. Det samme kan meget vel blive tilfældet for Slagelse Sygehus.
- Vi bliver nødt til at prioritere vores personales kræfter, så de ikke bukker under for presset – det fortjener de ovenpå den indsats, de har leveret i 2020. Derfor forsøger vi, med al vores fornuft og ansvarlighed i mente, at undgå at rykke dem rundt fra afsnit til afsnit. Vi forsøger, at give dem den fornødne viden og faglighed til at tage sig af COVID-patienter via fokus på uddannelse og oplæring. De er jo mennesker, der som alle andre, har brug for at føle sig trygge, når de møder op på job, siger Niels Reichstein Larsen.

Slagelse Sygehus er fra tirsdag den 15.12. på det såkaldte beredskabstrin 2, som betyder, at sygehuset skal kunne tage imod 25 COVID-patienter og 4 yderligere intensiv patienter. Sygehuset har organiseret sig således, at patienter med COVID-19 som primær diagnose behandles på allerede eksisterende medicinske afsnit (hhv. lunge- og geriatrisk afsnit). Det betyder, at færrest muligt antal medarbejdere skal flyttes til et nyt afsnit, men kan forblive på sit nuværende afsnit.

- Det betyder rigtig meget for personalet, at de kan bevare en så normal hverdag, så længe som muligt – men pga. det stigende antal COVID-patienter, så vil der skulle flyttes personale til både de medicinske og Intensiv afsnit. Hvilket også vil påvirke de afdelinger, hvor dette personale flyttes fra, fortæller Birgit Lind, sygeplejerske og næstformand for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuses MED-udvalg.

Link til denne side:

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk