Søg
 
 
 
Anette gav sin guldmedalje vækFor Anette har funktionsdygtige hænder lidt større betydning end for os andre. Hun fik som 12-årig konstateret gigt og med den diagnose fulgte en dedikeret og målrettet indsats for ikke at lade sygdommen begrænse hende - hverken fysisk eller hvad angår livsglæde. 

Anette fandt ud af at bevægelse og træning var smertelindrende og helbredende. Som 18-årig begyndte hun derfor at ro. Først på motionsplan men siden fik hun interesse for de hurtige både og konkurrenceelementet, som sporten også besidder. Men den egentlige gevinst er ikke de mange medaljer, hun har vundet – men snarere at hun via træning har formået at holde gigten på afstand.

Da hun over efteråret mærkede hendes højre hånd gjorde ondt, blev hun først og fremmest bekymret for at hendes vigtigste ressource for at holde gigten i ave – hendes hænder, var gået i stykker.  

- Jeg tænkte lidt som en bokser, der er blevet knockoutet. Jeg skulle bare hurtigst muligt på benene igen. Så 
jeg tog hurtigt kontakt til min læge, der sendte mig videre til skadestuen og blev derfra henvist til Slagelse Sygehus. Herfra gik det stærkt. Jeg blev mødt af søde og ikke mindst super kompetente mennesker. Jeg blev faktisk så imponeret over de her læger, sygeplejersker og ergoterapeuter, at jeg lovede dem flødeboller, hvis jeg vandt min første ro-konkurrence i 2019. Og det gjorde jeg. Men jeg synes altså, at de fortjente mere. Så da jeg afleverede flødebollerne, forærede jeg dem også min guldmedalje, fortæller Anette. 

Blandt landets bedste   

- Selvom vi opererer rigtig mange håndskader her på afsnittet, så er vores patienter ikke blot en defekt hånd. Et ødelagt ledbånd i hånden kan nedsatte håndfunktionen gevaldigt og vil påvirke hele arm-funktionen og dermed arbejdsevnen og livskvaliteten. Så uagtet at skaden sidder i hånden, så er det altså det hele menneske, der får glæde af vores arbejde, fortæller Mohammed Jafar, Håndkirurg på Slagelse Sygehus. 

Det er ikke tilfældigt, at Anette følte sig i trygge hænder på håndkirurgisk afsnit på Slagelse Sygehus. Afsnittet har gennem de sidste par år samlet et af Danmarks mest kompetente teams indenfor håndkirurgi og genoptræning.

- Vi har ansvaret for den specialiserede håndkirurgi for hele Region Sjælland. Vi behandler alt fra komplicerede håndskader, skadefølger samt sygdomme, som kræver kirurgisk intervention. Til det skal man have et virkelig kompetent team med gode samarbejdsevner. Vores sygeplejersker er dedikerede og fagligt kompetente. Vores ergoterapeuter er specialiserede håndterapeuter og står for den specialiserede genoptræning, som kan iværksættes straks såfremt patienten har behov for det. Vi har læger, som har gennemgået specialiseret håndkirurgisk uddannelse og efteruddannelse på international plan. Vi er grundlæggende stolte af vores arbejde og bliver selvfølgelig særligt glade, når det bliver værdsat af vores patienter – som det er blevet i tilfældet med Anette, siger Mohammed Jafar. 

Hård træning virkede for Anette

I dag er Anettes hånd fuldt ud funktionsdygtig. For Anette var den benhårde fysiske træning vejen tilbage til et liv i bevægelse og med massere af oplevelser.   

- Roning er en sport, hvor alle kan være med, uanset alder og fysik og så får man nogle fantastiske oplevelser sammen med sine klubkammerater. Det er samtidig en sport, hvor man bruger hele kroppen, så folk med alverdens skavanker kan få glæde af at melde sig ind i den lokale roklub, siger Anette. 

Link til denne side:

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk