Søg
 

Palliativt Team

Palliativ behandling fokuserer på at forøge livskvaliteten og lindre symptomer for dig med en livstruende sygdom.

Adresse<br />
Adresse
Palliativt Team
Ingemannsvej 30, 2. sal
4200 Slagelse
Ring til os<br />
Ring til os
58 55 90 30
Mandag-torsdag kl. 8.45-15.30
Fredag kl. 8.45-14.00

​Smertelindrende ​​behandling

Vi undersøger og behandler dig med smertelindrende behandling, hvis du har en livstruende sygdom. Det kan for eksempel:

  • Kræftsygdomme
  • Hjertesygdomme
  • Lungesygdomme
  • Sygdomme i hjerne, rygmarv, nerver og muskler.​

Vi fokuserer som regel på at behandle symptomerne og ikke selve sygdommen. Vi tilbyder hjælp til lindring af problemer af både fysisk, psykisk, social og følelsesmæssig karakter.​

Den lindrende behandlingen har til formål at fremme livskvaliteten hos dig og dine pårørende, som står overfor problemer, der er forbundet med livstruende sygdom.


Dit forløb​​

Vi planlægger dit forløb sammen med dig og dine pårørende. Det er vigtigt, at du ved hvad der skal ske, og at du føler dig tryg.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål i forbindelse med dit forløb.​ Det kan være en god idé at skrive ned hjemmefra, så du husker at få svar alle dine spørgsmål.


Børn og unge​

Der er specielt stort fokus på palliativ behandling til børn og unge. Dette varetages på nuværende tidspunkt af specialafdelingerne på blandt andet Rigshospitalet, i samarbejde med børneafdelingen på de lokale sygehuse.


Voksne​

Vi kan tilbyde behandling og pleje til voksne af for eksempel smerter, åndenød, træthed, angst/uro, kvalme, depression, appetitløshed, forstoppelse, familiære/sociale problemer og eksistentielle/åndelige problemer.

Samarbejde

I forbindelse med en livstruende sygdom kan der opstå forskellige komplikationer af såvel fysisk som psykisk karakter, som kræver en specialiseret indsats med flere forskellige fagpersoner.

Den palliative behandling er derfor tværfaglig og inkluderer flere forskellige fagpersoner såsom læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, diætister, *psykologer, socialrådgivere og præster, for at vi kan give dig og dine pårørende den behandling og pleje netop I har behov for.

*Afdelingens psykolog holder orlov i perioden 15. august 2019 -
31.
januar 2020.

Vi samarbejder endvidere med praktiserende læger, hospitalsafdelinger, hjemmesygeplejen, hjemmeplejen og forskellige hospice.​

Valg af sted for behandling

Behandlingen kan forgå ved:

​Cannabispolitik

Klinisk Onkologisk Afdeling og Palliative Enheder anvender i særlige tilfælde præparaterne Sativex og Marinol, som begge indeholder cannabinoider (udtræk fra cannabis).

Derudover ordinerer og anvender Klinisk Onkologisk Afdeling og Palliative Enheder ikke produkter, der indeholder cannabis. Baggrunden for dette er den endnu manglende viden om dosis, effekter og bivirkninger. Dette er i overensstemmelse med Dansk Selskab for Palliativ Medicin og Lægemiddelstyrelsens holdninger.

Klinisk Onkologisk Afdeling og Palliative Enheder henviser ikke patienter til andre sundhedsprofessionelle med henblik på cannabis behandling.

Patienter, som anvender cannabis fra enten det "sorte marked" eller som får det ordineret fra anden speciallæge, behandles som alle andre patienter.

Mere om lindrende behandling

Læs mere information om palliation:

Oprettet
12.11.18
Opdateret
15.08.19
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/sppt