Søg
 

Fødsel ved kejsersnit

Kejsersnit bliver benyttet langt mere hyppigt end tidligere. Det er fødselslægen, der laver en medicinsk vurdering og rådgiver om, hvornår der bør vælges kejsersnit frem for almindelig fødsel.

Hvis du skal føde ved kejsersnit

Der kan være nogle forhold omkring din graviditet eller omkring en tidligere fødsel, der gør, at en almindelig fødsel frarådes. ​I sådanne tilfælde planlægges et kejsersnit.

Der kan også opstå komplikationer under fødslen, som gør, at et kejsersnit er nødvendigt for at sikre både mor og barn. I disse tilfælde er der tale om et akut kejsersnit, dvs. ikke planlagt kejsersnit, der nogle gange skal foregå meget akut.


​Barselsopholdet

Efter et kejsersnit er indlæggelsestiden ca. tre døgn. Hvis du efter udskrivelsen får behov for genindlæggelse, kan det efter aftale med barselsafsnittet finde sted inden for fire døgn efter fødslen.

Et kejsersnit er en operation, så det tager ofte lidt længere tid, før kroppen er helt sig selv igen. Du bliver informeret om de mulige komplikationer, der kan opstå som følge af en operation, og om den smertestillende medicin, du skal tage.

​Flere informationer

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
09.05.18
Opdateret
29.10.19
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/sgrks
Andre sider under Typer af fødsler