Søg
 

Vejrtrækning og afspænding

Når du spænder, bliver ilttilførslen til livmoderen mindre, og det kan øge vesmerten. Det kan resultere i, at fødslen trækker ud ved at forhindre din livmodermund i at åbne sig.

Vejrtræning

Da fødselsveer er en stor fysisk anstrengelse, er vejrtrækningen under fødslen af betydning. En dyb, rolig og langsom vejrtrækning kan fremme afspændingen og give en følelse af kontrol i forbindelse med veerne. På fødegangen kan du få en iltmaske, som kan lette og hjælpe dig med en rolig vejrtrækning.

Du behøver ikke at have øvet dig i vejrtrækning inden fødslen, men hvis du ønsker det, kan du prøve at bruge den under de kraftige plukkeveer i den sidste del af graviditeten. Jordemoderen kan i en af de sidste konsultationer eller under fødslen vise dig, hvordan du kan trække vejret i forbindelse med en ve.

Afspænding​

Afspænding kan også fremmes af musik, som påvirker vores stemningsleje, og derved mindsker udskillelsen af stresshormoner. Musik har en beroligende effekt og kan flytte dit fokus fra smerten.

Derfor findes der på vores stuer cd-afspillere, men du skal selv sørge for at medbringe en cd.​

To af vores fødestuer er sansefødestuer, hvor der med musik og lys skabes en god stemning, der blandt andet er med til at fremme afspænding.​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
16.05.18
Opdateret
17.06.21
Link til denne side: