Søg
 

Akupunktur

Akupunktur er en ikke-medicinsk metode til smertelindring. Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsmetode med meget tynde nåle anbragt på særlige stimulationspunkter.

​​​​Akupunktur 

Nålene anlægges af jordemødre, som er uddannet til at bruge det. Nogle af punkterne kan også stimuleres med fingrene - så kaldes det akupressur. Du og din partner kan selv gøre brug af dette; find inspiration på internettet. 

 

Begge metoder kan anvendes i hele fødselsforløbet, dels som afslapning, dels som smertelindring. Hvor akupunkturnåle sættes, afhænger af formålet. 

Der sættes som regel flere ad gangen. De skal sidde minimum i 20-30 minutter, og der kan drejes på dem ind i mellem. Nålene stimulerer energibaner i kroppen, og derved ændres smerteopfattelsen. Akupunktur virker forskelligt på fødende. 

 


Bivirkninger ved akupunktur 

 

Ved akupunktur er nålene til engangsbrug og af kirurgisk stål. Den hyppigste bivirkning er små, blå mærker ved indstiksstederne. Vi kan komme til at ramme en nerve, hvilket kan give en jagende smerte. Dette er ikke farligt, og vi fjerner nålen igen. 

Enkelte mærker en snurrende fornemmelse i kroppen. En ulempe kan være, at nålene kan hæmme bevægelsesfriheden, selvom de er tapet fast.​​​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
16.05.18
Opdateret
17.06.21
Link til denne side: