Søg
 

Børneinkontinens

Undersøgelse og behandling af børn og unge under 18 år, der har problemer med vandladning og afføring.

​​​​​​​​​​​​​​
Adresse<br />
Adresse
Børne- og Ungeambulatoriet
Slagelse Sygehus
Fælledvej 2C
4200 Slagelse
Ring til os<br />
Ring til os
Tlf. 58 55 34 00
Mandag - fredag kl. 08.00-12.00.
Mandag - fredag kl. 12.00-15.00 (akutnummer oplyses på telefonsvarer)

Ved første ​besøg

Du behøver ikke en henvisning fra egen læge til at få en tid i Børneinkontinensklinikken, men du kan frit ringe og bestille en tid via vores sekretær. Børneinkontinensklinikken er en del af børneambulatoriet og ligger på samme adresse.
 

Inden du kommer her første gang, er det rart for dig at vide hvad der skal foregå. Så skal du ikke gå og være bekymret, men kan i stedet glæde dig til at komme på klinikken og få hjælp.

 

Vandladning​suheld/problemer

 

Har du vandladningsproblemer skal du, inden du møder første gang, udfylde et væske- og vandladningsskema​.
Her skal du i tre dage skrive ned, hvor meget du drikker, og på hvilke tidspunkt af dagen du drikker. Du skal også skrive, hvor meget du tisser, hver gang du er på toilettet. Du kan for eksempel bruge et litermål til at tisse i. 

Når du har målt, hvor meget du har tisset, skal du skrive det ind i skemaet. Det bedste er, at udfylde skemaet i en weekend, hvor du har tid til det, og ikke er i skole eller børnehave. Det er meget vigtigt, at du laver skemaet. 

Oplysningerne på skemaet bruger vi til at se om din urinblære arbejder som den skal i forhold til din alder. Det er vigtigt, for at vi kan finde en god behandling til dig. Skemaet tager du med, når du kommer.

Undersøgelser​

 

Urinundersøgelse

 

Når du kommer, skal du lave en urin-undersøgelse. Du kommer ud på toilettet, enten alene eller med din far eller mor. Her skal du tisse i et lille bæger. Måske skal du også tisse på et lidt specielt toilet der måler, hvor godt du tisser. Det taler vi om, når du kommer. 

Du må gerne sørge for at drikke godt, inden du møder i klinikken. På den måde sikrer vi de bedste undersøgelsesresultater.

Inko flow-466.jpg
 

 

 

Blærescanning

 

Vi skanner din blære, når du har været ude at tisse. Så kan vi se om du tømmer den helt, som man skal. Du får lidt kold creme på maven og det kilder lidt, men det gør ikke ondt.  

 

 

Afføringsproblemer, afføringsuheld, bremsespor og forstoppelse

 

Inden du møder første gang sender vi dig en afføringsdagbog​. Her skal du registrere dit afføringsmønster (og uheld) over 14 dage. 

Afhængigt af problematikken laver vi en rectumskanning, en skanning der kan give en ide om du er forstoppet. Det foregår ved at du får et lille ultralydshoved sat på maven. Du får lidt kold creme på maven og det kilder lidt, men gør ikke ondt.

Inko rec skan2-446.jpg
 

 

Det videre f​orløb

 

Når vi har lavet alle disse undersøgelser aftaler vi, hvordan vi skal hjælpe dig. Vi har mange muligheder, så vi skal nok finde noget, der passer dig. Som regel vil der være en kontrol igen om 3-4 måneder. Vi vægter højt at barnet er i centrum og at dialogen foregår i børnehøjde.

 

 

Blæreskole

 

En af behandlingsmulighederne er, at du deltager i vores Blær​eskole​. Klassen vil bestå af ca 7 børn, såvel drenge som piger i alderen 6-10 år. Forløbet består af 2 besøg i Blæreskolen, med 6 – 8 ugers mellemrum, og herefter afsluttes I og arbejder videre hjemme, hvis der fortsat er problemer, der ikke er helt på plads. Et besøg i blæreskolen varer 2 timer. Efter første besøg i klinikken vil sygeplejersken vurdere om dette kunne være et godt tilbud til dig.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
16.05.18
Opdateret
04.10.22
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/sbbi