Børnegigt
Børnegigt opstår som en kronisk betændelsestilstand i et eller flere led. For eksempel:
Ved første besøg
Vær forberedt, medbring evt. smertedagbog eller lignende. Vi snakker om, hvordan har du det. Lægen gennemgår dine led og der tages stilling til evt. nye undersøgelser.
Vi kan også tale om medicin; skal der startes noget op, eller hvordan går det med det, der gives.
Sygeplejersken vil i mange tilfælde være til stede ved besøg hos lægen.
Hvis du opstarter medicinsk behandling, vil du efter en måned få en tid hos sygeplejersken. Her kan du og din familie stille spørgsmål, der måske er kommet siden opstart, eksempelvis givning og oplæring i administration af medicin. Sygeplejersken bestiller og udleverer medicin. Husk at kontakte os 14 dage før du løber tør.
Bestilling og udlevering af medicin
Husk at maile eller ringe til os mindst 14 dage før du får brug for medicinen.
- Medicin kan kun udleveres fra Børneafdelingen (ligger på Fælledvej 13)
- Humira, Simponi, Enbrel, Orencia og Methotrexat udleveres vederlagsfrit.
- Husk køletaske ved udlevering, hvis dette er nødvendigt.
Intravenøs medicin
(Fx. Remicade, Orencia, RoActemra)
Vi har infusionsdage tirsdage og onsdage hver uge. Hver anden eller tredje gang møder du først til konsultation hos lægen, hvor der bliver lavet gennemgang af dine led.
De andre gange møder du direkte ind på vores sengeafsnit, hvor sygeplejersken tager imod dig. Herefter anvises du en stue. Herefter anlægges venflon. Skal der tages blodprøver, forsøges dette gjort i forbindelse med venflonanlæggelsen.
Du vil få tilknyttet en sygeplejerske, som står for medicineringen. Vi bestræber os på, at det er en sygeplejerske tilknyttet til reumatologisk ambulatorium. Dette er desværre ikke altid muligt.
Den reumatologiske sygeplejerske har telefontid hver tirsdag og fredag fra kl. 08.00-10.00 på telefon 58 55 34 69.
Det videre forløb
Som oftest vil der blive booket en ny kontroltid i ambulatoriet hos en af lægerne fra teamet. Det er desværre ikke altid muligt at blive set af den samme læge hver gang, men det vil altid være en læge fra børnegigtteamet. Lægen bestemmer, hvornår du skal ses igen.
Hvis der bliver behov for, at du skal indlægges, evt. som en del af dit udredningsprogram, bliver dette på børneafdelingen. Før indlæggelsen aftales indlæggelsesforløbet. Her har I mulighed for at udtrykke hvilke forventninger, I har til indlæggelsen. Det aftales hvilke dage, der vil være tilsyn af reumatologisk læge, og hvilke undersøgelser der skal udføres.
Det aftales desuden, om der er behov for tilsyn af andre faggrupper under indlæggelsen. Det vil være en læge fra børneafdelingen, der optager journal ved modtagelse, og ved akutte behov vil den vagthavende læge tilknyttet afdelingen selvfølgelig også tilse dig.