Søg
 

Exercise First-programmet

Exercise First er et stort forskningsprogram, som er skabt i samarbejde mellem Region Sjælland, Det Nære Sundhedsvæsen og Forskningsenheden PROgrez ved Fysioterapi og Ergoterapi ved NSR sygehuse.

Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland og forskningsenheden PROgrez, Afdeling for Fysioterapi og Ergoterapi ved Næstved, Slagelse, Ringsted sygehuse har indgået et unikt 3-årigt samarbejde (2019-2023). Forskningsprogrammet Exercise First vil udvikle, teste og implementere målrettede forebyggende og behandlende sundhedsindsatser, herunder e-baserede løsninger, til forskellige patientgrupper med eller i risiko for kroniske sygdomme for bl.a. at sikre højere deltagelse i rehabilitering og træning.

 
Forskningsprogrammet indeholder 17 forskningsprojekter og repræsenterer patienter med multisygdom, hjertesygdom og problemer med muskler og led. Viden og erfaringer fra alle seks projekter skal kunne overføres til andre patientgrupper, da der på sigt skal udarbejdes en model for sundhedstilbud, der inkluderer fysisk aktivitet.
 
Overordnet centrerer programmet sig om fire temaer: Henvisning til fysisk træning, Fysisk træning som alternativ til kirugi eller almen behandling, Fysisk træning i hverdagen og Kvalitet af fysisk træning.
 
Hent en visuel fremstilling af programmet her.
 
Samarbejdet omkring Exercise First er det første af sin art og skal sikre, at der udvikles kvalificeret viden, der er relevant og resulterer i løsninger, som efterfølgende kan implementeres direkte i praksis til glæde for regionens borgere.
 
  

 


 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
25.06.20
Opdateret
28.02.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Forskningsenheden PROgrez
Slagelse Sygehus
Fælledvej 11 (Ergoterapien)
4200 Slagelse

Næstved Sygehus
Ringstedgade 61
4700 Næstved

Lisbeth Schrøder,
ledende overfysioterapeut
Tlf. 27 22 42 38

Søren Thorgaard Skou,
professor
Tlf. 23 70 86 40