Søg
 

Om enheden

Center for Neurologisk Forskning, Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet, blev etableret i 2017 på Neurologisk afdeling, Slagelse (SLA).

​Centret omfatter forskning i generel neurologi, og har ud over klinisk neurologi samarbejde med andre klinikere og forskere i neurovidenskab, immunologi, radiologi, patologi og laboratoriemedicin.


Centret har fokus på translationel forskning indenfor inflammatorisk demyeliniserende sygdomme i centralnervesystemet (CNS) i samarbejde med Neuroimmunologi/Neurobiologi, Institut for Molekylær Medicin, Syddansk Universitet. Dette samarbejde fremmer forståelsen af sygdomsmekanismer, hvilket kan føre til tidligere diagnosticering og behandling af patienter.


Desuden er målsætningen for centret at fremme forskning i andre sygdomme som neurovaskulære sygdomme, på nuværende tidspunkt i form af multidisciplinært studie af følger efter blodprop i hjernen. Desuden er etableret to tværfaglige samarbejdsprojekter med fokus på immunologisk aldring hos patienter med multipel sklerose og multisygdom. Målet for disse projekter er, at kronisk syge patienter får en bedre behandling med forebyggelse af psykosociale og økonomiske konsekvenser og bedre patientforløb. Tilknyttet CNF er adjungeret professor Brian G. Weinshenker, professor ved Neurologisk afdeling, Mayo Clinic, Minnesota, USA

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
25.11.20
Opdateret
27.04.21
Link til denne side:
Andre sider under Center for Neurologisk forskning
Center for Neurologisk Forskning (CNF)
Slagelse Sygehus

SDU, Institut for Regional Sundhedsforskning
Nasrin Asgari

Professor, Overlæge
Ph.d., dr.med.
Mail:
 nasg@regionsjaelland.dk​
Telefon: +45 30700612