Søg
 

Sjællands Universitetshospital kåret som de bedste på 7 specialer

Hvert år kårer Dagens Medicin de bedste hospitaler og afdelinger med specialer. For første gang er SUH de bedste på 7 områder.

De 7 specialer, vi er i front på, er:

  • Gynækologi: Livmoderkræft
  • Hæmatologi: Akut Leukæmi
  • Hæmatologi: Myelomatose (kræft i knoglemarven
  • Karkirurgi: Perifer Bypass
  • Karkirurgi: Carotis trombendarterektomi (afklemning af den forkalkede halspulsåre, hvorefter kirurgen fjerner blodprop
  • Kirurgi: Fedmekirurgi
  • Plastikkirurgi: Melanom
- Vi arbejder hele tiden på at udvikle og gøre Sjællands Universitetshospital endnu bedre. Derfor glæder det os meget, at Dagens Medicin har kåret syv af vores specialer som de bedste i landet til en række behandlinger. På det seneste år er vi rykket fra 2 specialer til 7, og ligger nu helt i toppen blandt de tre bedste hospitaler, siger sygehusdirektør Niels Würgler Hansen

Fedmekirurgi på Kirurgisk Afdeling

I Kirurgisk Afdeling er de stolte af kåringen, for som den ledende overlæge Lasse Bremholm Andersen siger, så er marginalerne små, og alle patienter i Danmark får en behandling, som vi godt kan være stolte af.

Lasse.jpg

Fedmekirurgi i Danmark er i den absolutte verdensklasse, og derfor er det selvfølgelig ekstra fantastisk at være kåret som de bedste i landet. Resultaterne er udtryk for mange års fokus på præoperativ optimering af patienterne, et tæt tværfagligt samarbejde mellem forskellige faggrupper på tværs af specialer og ikke mindst gennem nationalt samarbejde med de øvrige bariatriske centre. Dermed har vi i Danmark opnået en viden og faglighed der kan måle sig med de bedste i verden, siger Lasse Bremholm. 

Hæmatologi Afdeling

På Hæmatologisk Afdeling hører patienterne med de to diagnoser til på Afsnit M, hvor den ledende overlæge Emil Hermansen også er formand for Dansk Myelomatose Studie Gruppe. 

Han kan ikke fremhæve en særlig indsats, for de har gennem de seneste par år haft held med at holde et højt niveau på flere områder. Først og fremmest via dedikerede kolleger i alle faggrupper omkring hver enkelt patient, såvel sygeplejersker som sekretærer og læger.

- Hver patient har også en patientansvarlig læge som, medmindre der er forfald, er den, patienten ser ved hver ambulant kontakt. Patienterne oplever således en høj grad af kontinuitet og engagement, siger Emil Hermansen. 

Afsnittet har indført hjemmebehandling for flere patienter og har flere forløb, som tidligere alene ville være foregået som indlagt, er lagt om til ambulante behandlingsforløb.

- Det giver større velvære og mindre transport. Desuden har vi i lægegruppen en høj grad af harmonisering i vores behandlinger gennem løbende konferencer med hinanden og ajourføring på ændringer i behandlingsretningslinjerne. 

Hvorfor gør vi det særligt godt lige her? 

- Vi er heldige at have gode rammer for vores virke og samarbejde takket være et generelt fokus i afdelingen på godt arbejdsmiljø og rum til læring, forskning og efteruddannelse. Hæmatologisk Afdeling i Roskilde er simpelthen en god arbejdsplads at være på. Det kommer også patienterne til gavn, siger Emil Hermansen.

Også formanden for Medicinrådets Fagudvalg for Myelomatose er en del af behandlerteamet i Roskilde, så afsnittet har et fagligt stærkt hold.

Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling

Ingelise.jpg
Ledende overlæge Lars Alling Møller og Ledende overjordemoder Ingelise

På Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling er 5 års overlevelsen for patienter med livmoderkræft den bedste i landet. En af årsagerne er, at patienterne, med meget få undtagelser, bliver opereret med kikkertoperation (laparoskopisk), hvilket giver få komplikationer. Derudover er de inden for det sidste 1½ år begyndt at fjerne lymfeknuder i bækkenet. Det nedsætter risikoen for lymfødem af benene fra 20-30% til 1-2% hos patienterne.

- Ud over dette har vi en meget stor patienttilfredshed både under udredning, indlæggelse og i vores opfølgning af patienterne fordi vi har et rigtigt godt samarbejde i teamet mellem læger og sygeplejersker. Patienterne bliver tilbudt rehabiliteringssamtaler 6 uger efter operationen, hvilket de ikke får alle steder i landet, siger overlæge Anne Mette Odgaard Rasmussen.

Karkirurgisk Afdeling

Overlæge.jpg
Helle Lange i front er specialeansvarlig overlæge for Karkirurgisk Afsnit, som for andet år i træk ligger i front på to specialer. Her med overlæge-kolleger fra Kardiologisk Afdeling.

Når det gælder perifer bypass, så bekræfter det, at vi har dygtige og fagligt kompetente karkirurger ansat i Roskilde. Vi indførte for få år siden en ” fast track” model”, hvilket vil sige, at patienter med kritisk iskæmi bliver set og bookes til billeddiagnostisk undersøgelse indenfor 1 uge med hurtigt svar og behandling, siger Helle Lange.

Det andet speciale Carotis trombendarterektomi betyder afklemning af den forkalkede halspulsåre, hvorefter kirurgen kan fjerne blodproppen:

- Her har vi faste subakutte tider til patienterne i ambulatoriet, så de hurtigt kan komme til undersøgelse, og der er afsat faste dage til operation. Det betyder ventetider på under de 14 dage fra hændelsen til de bliver behandlet, der er anbefalet fra Dansk Karkirurgisk Selskab, fortæller Helle Lange.

Bryst- og Plastikkirurgisk Afdeling

Ledende overlæge Volker-Jürgern Schmidt er glad og stolt over udnævnelsen:

- Det er godt gået, at vores afdeling - ifølge Dagens Medicin - har vundet 1. pladsen på melanombehandling i Danmark. Prisen er ikke vores alene. Også et stort tillykke til de dygtige kolleger på hudkræftholdet på Patologiafdelingen, som deler prisen med os.

- Der er sket en markant forbedring, for vi er kommet fra 8. plads. Mange tak også til vores kolleger fra Anæstesiologisk Afdeling/operationsgangen, som muliggør en optimal behandling for vores patienter hver dag. 

​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
21.03.22
Opdateret
21.03.22
Link til denne side:
 

 Visitkortvælger