Søg
 

Forskning indenfor sygepleje

Forskning indenfor sygepleje, der fokuserer på patient og pårørendes oplevelser i forbindelse med pleje, lindring og behandling i afdelingen.

​Forskning indenfor sygepleje fokuserer på patient og pårørendes oplevelser i forbindelse med pleje, lindring og behandling i afdelingen. Det overordnede tema er person-centret praksis og vi undersøger komplekse interventioner.

Formålet med forskningen er at generere viden om patienter og pårørendes oplevelser for på den baggrund at udvikle og forbedre den kliniske sygepleje i retning af en mere personcentret praksis. I forbindelse med udvikling af person-centreret tilgang har vi i samarbejde med Syddansk Universitet og Hæmatologisk afdeling tilknyttet Professor Brendan McCormack, som er Head of the Divisions of Nursing, Occupational Therapy and Arts Therapies og Associate Director for Centre for Person-centred Practice Research ved Queen Margaret University i Edinburgh. Vi har forskningssamarbejde med både lokale, nationale og internationale kollegaer. 

Professor Brendan McCormacks præsentation af Person-centred praksis:​
(skal åbnes med Chrome)Vores forskningsplan er bygget op over en paraplymodel, hvor det overordnede tema er ”Komplekse interventioner og patienters oplevelse i Klinisk Onkologisk Afdeling og Palliative Enheder”. Der anvendes en bred vifte af undersøgelsesmetoder.


Leder af forskning indenfor sygepleje er Sygeplejespecialist, Ph.d. Elizabeth Rosted

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
08.06.20
Opdateret
25.06.20
Link til denne side:
 

 Visitkortvælger