Søg
 

Changing Cancer Care

EU interregionalt samarbejde som fokuserer på nye diagnose- og behandlingsformer, videreuddannelse samt inddragelse af patienters erfaring.

​Det grænseoverskridende dansk-tyske projekt Changing Cancer Care har fokus på innovativ kræftbehandling, som kan give værdi i begge landes sundhedssystemer. Det 3-årige projekt bygger ovenpå det tidligere samarbejde i InnoCan.

Changing Cancer Care har fire overordnede fokusområder (arbejdspakker), nemlig

  • nye diagnose- og behandlingsformer til kræft,
  • inddragelse af kræftpatienters erfaring til forbedring af kræftbehandling,
  • test af nye løsninger til at kræftpatienter kan tage blodprøver i eget hjem,
  • kompetenceløft til sygeplejersker i form at kurser i brugen af ny teknologi i en mere skånsom behandling og pleje af kræftpatienter.
Under alle arbejdspakkerne er der tale om et samarbejde mellem danske og tyske partnere og institutioner, hvor der samarbejdes om patienter og løbende udveksles erfaringer henover grænsen.

 

   
I september 2019 fik Næstved Sygehus besøg af Sundhedsminister Magnus Heunicke og Regionsrådsformand Heino Knudsen fra Region Sjælland, som bl.a. hørte om det dansk-tyske samarbejde i Changing Cancer Care.

Changing Cancer Care ledes af overlæge Niels Henrik Holländer og Prof. dr. med.  Julie Gehl fra Klinisk Onkologisk afdeling og Palliative Enheder på Sjællands Universitetshospital. Samarbejdet har 11 partnere og 4 netværkspartnere i Danmark og Tyskland. Projektet løber fra 2019 til 2022 med et samlet budget på 30 mio. kr., og er støttet af EU's Interreg-program.

Se mere på: Changing Cancer Care

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
08.06.20
Opdateret
16.06.22
Link til denne side:
 

 Visitkortvælger