Søg
 

Neurovaskulære sygdomme

Neurovaskulær Forskningsenhed er en del af Neurologisk Afdeling. Neurovaskulært Center N80 varetager al undersøgelse og behandling af og genoptræning efter hjerneblodprop eller hjerneblødning.

​​Forskningsgruppen i Neurovaskulær Forskningsenhed​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​Forskningsprojekter

Vores forskningsprojekter afdækker samspillet mellem hjerne, nerver, kar og hjerte.

Formålet er at undersøge faktorer, som sikrer, at der er tilstrækkelig blodforsyning til hjernen (cerebral hæmodynamik). Disse faktorer er blandt andet autonom dysfunktion, atrieflimmer og apopleksi, sonotrombolyse, akut og forebyggende medicinsk behandling af blodpropper i hjernen samt rehabilitering.

Vi udfører overvejende klinisk anvendelig forskning, der umiddelbart efter afslutning kan anvendes i dagligdagen til forbedring af patienternes behandling.

Forskningsprojekterne indgår som en naturlig del af de daglige arbejdsopgaver på tværs af faggrupper og subspecialer i sengeafsnit og ambulatorium. Vi udfører blandt andet vippelejeundersøgelser, hjerterytmemonitorering, genoptræningsudstyr, elektroencephalografi (eeg), ultralyd og analyse af særlige blodprøver i afdelingen.

Forskningsgruppens personale
Den neurovaskulære forskningsgruppe ledes af specialeansvarlig overlæge, ph.d. Troels Wienecke. Derudover deltager speciallæger indenfor neurologi/neurofysiologi, yngre læger, ph.d.-studerende, scholarstipendiater, forskningssygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, klinisk neurofysiologiassistenter og sekretærer.

Forskningsgruppe har et stort netværk af samarbejdspartnere i både ind- ​og udland, som omfatter hospitaler, universiteter og virksomheder.

Vi vejleder stud.med. bachelor og kandidatopgaver og deltager i undervisningen af alle faggrupper inden og uden for sygehuset.

Du kan læse mere om vores nuværende og afsluttede forskningsprojekter i kolonnen til højre.


Kontakt

Vil du vide mere om forskning i neurovaskulære sygdomme, kan du kontakte Neurologisk Afdeling på mail ros-neu@regionsjaelland.dk, att.​​Troels Wienecke.

 

Kort link til siden: www.regionsjaelland.dk/rnnvs

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
16.06.17
Opdateret
18.05.21
Link til denne side:
Andre sider under Forskning
 

 Kontakt

 
Klinisk Forsknings Enhed
Sjællands Universitetshospital, Roskilde
Sygehusvej 10
4000 Roskilde
 

 Informationsfolder

 

​Her kan du se og udskrive vores folder

 

 Igangværende projekter

 

Her kan du se en oversigt over alle vores nuværende forskningsprojekter.

 

 Igangværende projekt

 

Mobile Stroke Unit

Samarbejde mellem Danmark og Tyskland.

Læs mere om projektet her

Læs mere om Interreg her

 


 

 

MONS DIAS