Søg
 

Knoglemarvsundersøgelse

Til knoglemarvsundersøgelsen suger lægen lidt knoglemarv og tager et lille knoglestykke fra din hoftekam.

Video: Sådan foregår en knoglemarvsundersøgelse

 

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=4b04a1d7df305de0e6125dd67b56698a&source=embed&photo%5fid=16520368">

 

Forbered dig

 

Fortæos, hvis du får blodfortyndende medicin. Det vil også kræve en blodprøvekontrol og eventuel pause af medicinen i op til fire dage før undersøgelsen.

Undersøgelsen

Knoglemarvsundersøgelsen er en vigtig del i undersøgelsen af din sygdom. Undersøgelsen foregår på en undersøgelsesstue i Hæmatologisk ambulatorie, Vestermarksvej 5-7. 

Undersøgelsen udføres af en læge i samarbejde med en assistent. Lægen tager prøven fra hoftekammen i højde med lænden, mens du ligger på siden. Lægen lægger først en lokal bedøvelse. 

Efter nogle minutter, når lokalbedøvelsen virker, udtager lægen med en sprøjte og en lidt kraftigere kanyle lidt knoglemarv og et lille knoglestykke. Lokalbedøvelsen kan spænde og svie.  

Når lægen suger marven ud, kan du kortvarigt føle et jag ned i benet. Udtagelsen af knoglestykket er ikke forbundet med smerte. 

​Varighed

Selve undersøgelsen varer ca. 20 - 30 min.
 

Efter undersøgelsen

Efter undersøgelsen får du et plaster på. Det kan du tage af dagen efter. Du skal ligge på ryggen på lejet i op til 30 minutter, derefter kan du stå op. 

Du må først tage bad 24 timer efter undersøgelsen. Når virkningen af lokalbedøvelsen ophører, kan området være ømt. Nogle får lette smerter ved gang op til nogle dage. Vi anbefaler, at du tager noget mildt smertestillende håndkøbsmedicin.

Svar på undersøgelsen

Du kan forvente at få svar på undersøgelsen efter cirka 2 uger. Du vil få en tid til svar hos en læge i ambulatoriet eller på den afdeling, der har henvist dig.

Spørgsmål

Hvis der er noget, du er i tvivl om, er du velkommen til at spørge personalet på afdelingen.​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
07.04.17
Opdateret
30.06.22