Søg
 

Hæmatologisk Ambulatorium

Behandling af god- og ondartede sygdomme i blodet. Herunder lymfekræft, leukæmi, knoglemarvskræft og godartede blodsygdomme.

 
Adresse<br />
Adresse
Hæmatologisk Ambulatorium
Sjællands Universitetshospital
Vestermarksvej 5-7
4000 Roskilde
Ring til os<br />
Ring til os
Tlf. 47 32 48 00
Hverdage kl. 8.00-14.45,
Efter kl. 14.45 eller ved akut opståede symptomer ring til:
Tlf. 47 32 48 58 - Afsnit L
Tlf. 47 32 48 86 - Afsnit M
Åbningstid<br />
Åbningstid
​​Mandag-torsdag kl. 8.00-17.00
Fredag kl. 08.00-16.30

Hvis du skal melde afbud
Ring straks, hvis du er nødt til at melde afbud, ændre din tid eller er forsinket. Så har vi mulighed for at indkalde en anden patient.​​​

​​​Undersøgelse og behandling

Undersøgelse og behandling

Vi undersøger og behandler en lang række sygdomme i blodet. For eksempel lymfekræft, leukæmi, knoglemarvskræft og godartede blodsygdomme (hæmolytisk anæmi, immuntrombopeni (ITP) og andre godartede blodsygdomme).

På Hæmatologisk Ambulatorium kan du blandt andet komme til disse undersøgelser:
 
 • Konsultation hos læge og sygeplejerske
 • Kemobehandling

 • Blodtransfusion

 • Udlevering af medicin til ambulant behandling.

 Vaccination 

Vaccination mod covid-19:
Vaccination mod Covid 19 pågår nu.
Læs mere her Information om covid 19 til Hæmatologiske patienter

Influenza-Vaccination 2021/2022

Information om vaccination mod influenza:
Alle hæmatologiske patienter anbefales vaccination mod influenza, eneste undtagelse er patienter, der nyligt har gennemgået et "transplantationsforløb". Vaccinerne gives hos den praktiserende læge eller ved vaccinationskorps. I år er der 2 vaccinetyper afhængig af alder og man skal som hæmatologisk patient blot modtage den vaccine, som ens alder tilsiger.

Gratis vaccination af husstandskontakter:
Patienter, der er svært immunsvækkede (akut leukæmi i behandling, nyligt eller forestående højdosis med stamcellestøtte) anbefales husstandskontakter at lade sig vaccinere. DE vil kunne modtage vaccinen vederlagsfrit hos egen læge, vaccinationskorps eller på apotek.

OBS: Risiko for smitte fra influenza vaccinerede børn:
Som noget nyt tilbydes i år vaccination af børn 2-6 år. Vaccinen gives som næsespray. I sjældne tilfælde er der risiko for at et barn, der nyligt er vaccineret, vil kunne give influenza til nære kontakter, hvis de har stærkt nedsat immunforsvar. Derfor anbefaler vi at hæmatologiske patienter ikke er i nær kontakt med 2-6 årige før der er gået 2 uger efter vaccination.

 
Infektion med pneumokokker kan forårsage alvorlig sygdom som lungebetændelse, meningitis og blodforgiftning. Samtidig med COVID eller influenza og pneumokok lungebetændelse øger risikoen for et kompiceret og alvorligt forløb.
 

Patientinformation 

Alle borgere/patienter skal bære mundbind/maske/visir mens de opholder sig i ambulatoriet. Ligeledes gældende for pårørende og besøgende.


Dit forløb

Det er vigtigt for os, at du ved, hvad der skal ske og at du føler dig tryg. Vi planlægger dit forløb sammen med dig og dine pårørende.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til undersøgelsen eller behandling, eller hvis der er noget du er bekymret for eller i tvivl om.

Alle henvendelser vedrørende kørsel og ambulante tider, skal rettes til lægesekretæren på hverdage mellem kl. 08.00 - 14.45,
på telefon 4732 48 00, - derefter "tryk 1" for viderestilling til lægesekretær.

Spørgsmål til din behandling og dit forløb rettes til sygeplejersken på hverdage mellem kl. 08.00-10.00 og på telefon 47 32 48 00, - derefter "tryk 2" for viderestilling til sygeplejerske.

Bemærk, at du også har mulighed for at finde fx blodprøvesvar på dit eget behandlingsforløb på Sundhed.dk​ eller på Min Sundhedsplatform​


Udlevering af medicin

Du får udleveret medicin til behandling af din blodsygdom efter lægens ordination, dog højest svarende til tre månders forbrug.
 
Noget medicin skal opbevares koldt. Hertil udlåner vi en køletaske og et frossent køleelement. Dette skal du huske at medbringe hver gang, du skal have udleveret mere medicin.

Medicinudlevering

Hvis du har behov for medicinudlevering, vil vi bede dig ringe til ambulatoriet på telefon nr. 47 32 48 00, tast 1 for lægesekretær. Du må ikke møde op uden forudgående aftale.
Vi vil i videst mulige omfang prøve at sende medicinen til dig med PostNord til hjemmelevering. Det er vigtigt, at du er hjemme til at kunne modtage pakken, ellers vil den blive lagt til afhentning på det nærmeste post-depot. 
 
Har du brug for udlevering af kølemedicin og sprøjter? 

Hvis du har behov for medicinudlevering af kølemedicin (f.eks. leukeran) eller sprøjter (EPO, interferon m.v.), vil vi bede dig ringe til ambulatoriet på telefon nr. 47 32 48 00, tast 1 for lægesekretær.
Som en midlertidig ordning, vil sygehusapoteket kunne tilbyde at levere kølemedicin (bl.a. leukeran) eller medicin til indsprøjtning (epo, interferon mv.) på patienternes bopæl, for at mindske antallet af patienter på sygehuset og gøre det nemmere som patient: 
 • Der vil være levering ca en gang ugentligt
 • Dag aftales med lægesekretæren ( er typisk enten tirsdag eller torsdag afhængig af hvor du bor)
 • Patienten som skal modtage medicinen skal opholde sig i hjemmet og være tilgængelig på telefon/mobiltelefon på dagen
 • Såfremt chaufføren ikke kan komme i kontakt med patienten, tages medicinen med retur og må afhentes på Hæmatologisk Afdeling
Din øvrige medicin skal du som sædvanligt hente på apoteket​

 

Mens du venter i ambulatoriet

​Hver dag har vi mange patienter til undersøgelse og behandling. Der kan opstå ventetid, så vi bliver nødt til at rykke vores aftale med dig.

Vi gør alt, hvad vi kan for at holde de aftalte tider, og er der ventetid i ambulatoriet, informerer vi dig løbende.​​

Mens du venter kan du tage plads i venteværelset, tage noget at drikke og benytte vores gæstenet (wifi). ​​​​Nogle besøg kan strække sig over længere tid, så du er velkommen til at tage en madpakke med.

Besøg på sygehuset: Vigtig information

Du ka​n gøre en forskel

Som pårørende kan du støtte og hjælpe. Både praktisk, men også ved at lytte og stille spørgsmål.

 • Tag med på sygehuset

 • Hjælp med det praktiske

 • Lyt efter og husk, hvad personalet fortæller

 • Stil spørgsmål til undersøgelser og behandling. Skriv gerne spørgsmålene ned hjemmefra


Husk som gæst på sygehuset

 • Vask og sprit dine hænder

 • Vis hensyn til personalet og andre patienter

 • Sæt din telefon på lydløs

 • Benyt høretelefoner, hvis du hører musik eller ser film på din telefon, tablet eller computer

Læs mere om besøg på sygehuset her

Hygiejne

Hygiejne

Rene hænder redder liv!
Bakterier og virus spreder sig via hænderne. Vask dine hænder grundigt - og sprit dem af bagefter. Så er risikoen for at sprede bakterier mindre.

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=d9bdbd9a2eb3b9de8a96c3e52e8f8ed5&source=embed&photo%5fid=12359719">​​​

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
05.12.11
Opdateret
13.10.21
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/rha
Andre sider under Ambulatorium og afsnit