Adresse
Hæmatologisk Ambulatorium
Sjællands Universitetshospital Vestermarksvej 5-7 4000 Roskilde
Ring til os
Tlf. 47 32 48 00
Hverdage kl. 8.00-14.45, Efter kl. 14.45 eller ved akut opståede symptomer ring til: Tlf. 47 32 48 58 - Afsnit L Tlf. 47 32 48 86 - Afsnit M
Åbningstid
Mandag-torsdag kl. 8.00-17.00 Fredag kl. 08.00-16.30
Hvis du skal melde afbud Ring straks, hvis du er nødt til at melde afbud, ændre din tid eller er forsinket. Så har vi mulighed for at indkalde en anden patient.
|
|
Undersøgelse og behandling
Vi undersøger og behandler en lang række sygdomme i blodet. For eksempel lymfekræft, leukæmi, knoglemarvskræft og godartede blodsygdomme (hæmolytisk anæmi, immuntrombopeni (ITP) og andre godartede blodsygdomme).
På Hæmatologisk Ambulatorium kan du blandt andet komme til disse undersøgelser:
COVID
Covid sygdom:
Mange patienter med hæmatologisk sygdom har et nedsat respons på vacciner og er derfor i risiko for at pådrage sig covid infektion trods fuld vaccination. Hvis du følges i hæmatologisk ambulatorium og får påvist covid beder vi dig venligst tage kontakt til os da vi så vil undersøge om der er grund til at give dig behandling med antistoffer.
Isolation indtil negativ podning:
For nogle hæmatologiske patienter tager det længere tid om at fjerne virus fra kroppen grundet et nedsat immunsystem. De vil dermed kunne være smitbare længere tid end andre med normalt immunsystem. For at forhindre smittespredning til andre sårbare patienter vil patienter med covid forblive isolerede indtil der foreligger 2 negative covid podninger. På denne måde eliminerer vi risikoen for at smitte immunsvækkede medpatienter.
Hjælp os venligst med at passe på vores sårbare patienter.
Patientinformation
Alle borgere/patienter skal bære mundbind/maske/visir mens de opholder sig i ambulatoriet. Ligeledes gældende for pårørende og besøgende.
Dit forløb
Det er vigtigt for os, at du ved, hvad der skal ske og at du føler dig tryg. Vi planlægger dit forløb sammen med dig og dine pårørende.
Kontakt os, hvis du har spørgsmål til undersøgelsen eller behandling, eller hvis der er noget du er bekymret for eller i tvivl om.
Alle henvendelser vedrørende kørsel og ambulante tider, skal rettes til lægesekretæren på hverdage mellem kl. 08.00 - 14.45,
på telefon 4732 48 00, - derefter "tryk 1" for viderestilling til lægesekretær.
Spørgsmål til din behandling og dit forløb rettes til sygeplejersken på hverdage mellem kl. 08.00-10.00 og på telefon 47 32 48 00, - derefter "tryk 2" for viderestilling til sygeplejerske.
Bemærk, at du også har mulighed for at finde fx blodprøvesvar på dit eget behandlingsforløb på Sundhed.dk eller på Min Sundhedsplatform
Udlevering af medicin

Du får udleveret medicin til behandling af din blodsygdom efter lægens ordination, dog højest svarende til tre månders forbrug.
Noget medicin skal opbevares koldt. Hertil udlåner vi en køletaske og et frossent køleelement. Dette skal du huske at medbringe hver gang, du skal have udleveret mere medicin.
Medicinudlevering
Hvis du har behov for medicinudlevering, vil vi bede dig ringe til ambulatoriet på telefon nr. 47 32 48 00, tast 1 for lægesekretær. Du må ikke møde op uden forudgående aftale.
Vi vil i videst mulige omfang prøve at sende medicinen til dig med PostNord til hjemmelevering. Det er vigtigt, at du er hjemme til at kunne modtage pakken, ellers vil den blive lagt til afhentning på det nærmeste post-depot.
Har du brug for udlevering af kølemedicin og sprøjter?
Hvis du har behov for medicinudlevering af kølemedicin (f.eks. leukeran) eller sprøjter (EPO, interferon m.v.), vil vi bede dig ringe til ambulatoriet på telefon nr. 47 32 48 00, tast 1 for lægesekretær.
Som en midlertidig ordning, vil sygehusapoteket kunne tilbyde at levere kølemedicin (bl.a. leukeran) eller medicin til indsprøjtning (epo, interferon mv.) på patienternes bopæl, for at mindske antallet af patienter på sygehuset og gøre det nemmere som patient:
- Der vil være levering ca en gang ugentligt
- Dag aftales med lægesekretæren ( er typisk enten tirsdag eller torsdag afhængig af hvor du bor)
- Patienten som skal modtage medicinen skal opholde sig i hjemmet og være tilgængelig på telefon/mobiltelefon på dagen
- Såfremt chaufføren ikke kan komme i kontakt med patienten, tages medicinen med retur og må afhentes på Hæmatologisk Afdeling
Din øvrige medicin skal du som sædvanligt hente på apoteket
Særligt for hæmatologiske patienter med bopæl i Næstved og omegn
Fra den 1. juni 2022 kan du hente din medicin tættere på din bopæl og i et mere fleksibelt tidsrum.
Det er nu muligt at hente din vederlagsfrie medicin i en medicinboks nærmere din bopæl.
Sådan bestiller du:
Ring til din afdeling
Fortæl hvor meget medicin du har tilbage
Fortæl hvilket medicin du kommer til mangle
Fortæl du gerne vil hente i en medicinboks
Fortæl hvis du er kørestolsbruger, eller har brug for at
medicinen er i de midterste rum
Link til patientinformation:
her
Bemærk, at der kan gå op til 5 hverdage, før din medicin er klar til afhentning i medicinboksen.
Mens du venter i ambulatoriet

Hver dag har vi mange patienter til undersøgelse og behandling. Der kan opstå ventetid, så vi bliver nødt til at rykke vores aftale med dig.
Vi gør alt, hvad vi kan for at holde de aftalte tider, og er der ventetid i ambulatoriet, informerer vi dig løbende.
Mens du venter kan du tage plads i venteværelset, tage noget at drikke og benytte vores gæstenet (wifi). Nogle besøg kan strække sig over længere tid, så du er velkommen til at tage en madpakke med.
Besøg på sygehuset: Vigtig information
Du kan gøre en forskel
Som pårørende kan du støtte og hjælpe. Både praktisk, men også ved at lytte og stille spørgsmål.
Tag med på sygehuset
Hjælp med det praktiske
Lyt efter og husk, hvad personalet fortæller
Stil spørgsmål til undersøgelser og behandling. Skriv gerne spørgsmålene ned hjemmefra
Husk som gæst på sygehuset
Vask og sprit dine hænder
Vis hensyn til personalet og andre patienter
Sæt din telefon på lydløs
Benyt høretelefoner, hvis du hører musik eller ser film på din telefon, tablet eller computer
Læs mere om besøg på sygehuset her
|
|