Søg
 

Fødsels- og familieforberedelse

Find information om fødselsforberedelse og rundvisning her.
 

Adresse<br />
Adresse
Obstetrisk Afdeling
Graviditet, fødsel og barsel
Sjællands Universitetshospital
Sygehusvej 10
Vestermarksvej 27
4000 Roskilde
Ring til os<br />
Ring til os
Tlf. 47 32 40 40
Hverdage kl. 8.00-10.00

Fødselsforberedelse

Vi tilbyder temamoduler om graviditet, fødsel og barsel.
Det er jordemødre der underviser.
Alle moduler varer ca. en 1 time. Temamodulerne kræver ikke tilmelding.

Fødselsforberedelse foregår på følgende datoer:

  • Onsdag d. 24. november kl. 15.00-21.00
  • Tirsdag d. 14. december kl. 15.00-21.00
  • Torsdag d. 20. Januar kl. 15.00-21.00
  • Onsdag d. 16. Februar kl. 15.00-21.00
  • Tirsdag d. 15. Marts kl. 15.00-21.00
  • Torsdag d. 16. April kl. 15.00-21.00
Kære kommende forældre
Vi glæder os meget til at vi igen kan tilbyde jer fødselsforberedelse i auditoriet på Sjællands Universitetshospital, i Roskilde. Adressen er Vestermarksvej 16, ved kantine- og servicebygningen. Der er fri parkering efter kl. 16.
Da fødselsforberedelsen har været lukket ned længe, forventer vi et stort fremmøde, vi vil derfor henstille til at I afventer med at deltage i fødselsforberedelsen til I er i den 32. graviditetsuge eller derefter. Se programmet her

Se filmen som viser rundt på fødegangen her

Aflysning
Det kan desværre under særlige omstændigheder være nødvendigt at aflyse temaeftermiddagene med kort varsel.
Vi beklager, hvis nogle i den situation kommer forgæves.​​​​​

Podcast

Lyt med på vores nye podcast i 7 afsnit. Tanken er at podcasten skal være et supplement til vores traditionelle fødselsforberedelse og være med til at give indsigt og viden om graviditet, fødsel og barsel. Man får også et lille indblik i hvordan vi arbejder og hvilke faglige overvejelser vi gør os i forskellige situationer.

Alle de medvirkende er ansatte på Fødegangen på Sjællands Universitetshospital og familierne, som optræder i podcasten, har alle været tilknyttet fødegangen i 2019-2020. Den kan downloades gratis på ITunes og Spotify m.fl. 

Online fødselsforberedelse

Kære kommende forældre
Vi har på grund af Corona pandemien været nød til at lukke ned for vores fødselsforberedelse. Det er endnu uvist hvornår vi kan starte op igen.

Men der er heldigvis hjælp at hente online, hvor der findes et hav at muligheder for fødselsforberedelse. Det kan måske være lidt overvældende og man kan blive usikker på, hvor man får de rigtige og mest relevante oplysninger. Vi har derfor forsøg at hjælpe jer lidt og udvalgt nogle hjemmesider med film og andet godt, som vi mener I kan få glæde af at se/læse.

Er det første gang I skal føde er det en rigtig god ide at vide lidt om hvad fødslen er for en størrelse. Det giver mere tryghed når fødslen starter. Hvordan starter fødslen, lidt om hormoner og fødslens faser beskrives af jordemødre i disse korte film:

Film om tiden før og under fødslen

Trygfonden har sammen med nogle jordemødre lavet denne hjemmeside med små film, som omhandler relevante emner indenfor graviditet, fødsel og tiden efter fødslen:

Trygmedbarn.dk

Denne film viser Casper og Sofie’s fødsel. Den er rigtig fin og uden drama, så alle kan se den. Vi viser den altid på modul 3 om fødslen:

Casper og Sofie's fødsel

Det er vigtigt at forberede sig på amning, og det gælder også for partneren. Forskning viser at god støtte fra partner kan have positiv betydning for ammeforløbet. Mødrehjælpen har produceret en række film med vigtig viden om amning.


Skal man fakta tjekke indenfor sundhed er Sundhed.dk et godt sted at gøre det. Det er opdateret viden skrevet af fagpersoner. Under ’fødsel’ kan man finde oplysninger om mere sjældne tilstande i forbindelse med graviditet og fødsel. Her er også animationsfilm om selve fødslen af barnet og af en fødsel hvor barnet forløses ved hjælp af en sugekop:

Sundhed.dk

Det er en stor omvæltning for de fleste at blive forældre, særligt første gang. Her finder I to film med chefpsykolog Svend Age Madsen fra Rigshospitalet, som fortæller om det at blive far og mor:

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
16.02.17
Opdateret
18.11.21