Søg
 
​​

​Velkommen til vores fødested

Vi tilbyder undersøgelser og behandling i graviditeten, trygge rammer for fødslen og gode råd til barselsperioden. Sammen med jer ønsker vi at skabe de bedste betingelser for din graviditet, fødsel og barsel, så du og dit barn får en tryg start på en ny tilværelse.​


 

 


       VIGTIG INFORMATION TIL GRAVIDE / FØDENDE OG BARSLENDE KVINDER 

For alle kvinder der har et forløb på Sjællands Universitetshospital gælder følgende.

OBS nye Besøgsrestriktioner:
Efter at regeringen har indført et afstandskrav på 2 meter, kan vi desværre ikke tilbyde, at der er pårørende med til planlagte undersøgelser.

Det betyder at:

Fædre og partnere i øjeblikket ikke kan deltage i lægesamtaler og jordemoderkonsultationen. Partner kan være med via telefonen, facetime eller lign. (man må ikke optage samtalen). I særlige tilfælde vil der kunne gives individuelle tilladelser.
 
Ved ultralydsscanningerne er det muligt at have den samme, raske pårørende med. Da vores vente faciliteter er af en begrænset størrelse, beder vi pårørende der skal med til ultralydsscanning om at vente i forhallen. Når den gravide kvinde bliver kaldt ind til undersøgelsen, kan kvinden ringe efter sin pårørende. Det er påkrævet at begge bruger mundbind eller visir.
 
Ved alle besøg på sengeafsnittene og til fødslen, må der nu max være en fast rask ledsager med (f.eks. partneren)
 

Jordemoderkonsultationer og ambulatorier

 1. jordemoderbesøg
Gravide der skal til deres FØRSTE besøg i graviditeten skal ikke møde i konsultationen, du vil blive ringet op af jordemoderen på det tidspunkt, hvor I allerede har en aftale.

• Samtaler før kejsersnit
Har du en tid til en samtale om kejsersnit, skal du ikke komme til samtalen, men vil blive ringet op af en læge 2-3 dage før det planlagte kejsersnit. Du vil få al den information du har brug for via telefonen.

 Ammekonsultationer
Har du tid til en samtale med en jordemoder om amning, vil du blive ringet op af jordemoderen på det tidspunkt, hvor I allerede har en aftale.

 Efterfødselssamtaler
Hvis du har fået en tid til at tale dit fødselsforløb igennem, skal du ikke møde op, men vil blive ringet op af en jordemoder på det tidspunkt, hvor I allerede har en aftale.

Fødselsforberedelse og rundvisning på fødeafdelingen er indtil videre aflyst på ubestemt tid.  

Du kan læse mere om fødslen og muligheder for smertelindring her på hjemmesiden og se vores online fødselsforberedelse her
 
Som et supplement kan du med fordel høre ”Fødegangen” som er 7 podcasts om graviditet, fødsel og barsel. De kan downloades gratis på iTunes, Spotify m.fl.
 
Brug af mundbind
Det er påkrævet at bruge mundbind når I;
 
kommer på hospitalet til kontrol f.eks. scanninger, lægebesøg, samt til kontrol på afsnit G73 (gravide og barslende) og i barselsambulatoriet, samt skal til kontrol hos jordemoderen.

Man skal IKKE bruge mundbind når man er indlagt før, under eller efter fødslen, når man er på egen stue. Dette gælder også partneren. Mundbind skal bruges på gang og fællesarealer

 


Til dig der skal være far​

Find informationer når du skal være far, eksempelvis hvad du kan hjælpe med under fødslen.​


​​

Kontakt os

Se, hvordan du kan komme i kontakt med os, hvis du er patient eller pårørende.​


Om afdelingen​

Læs om job hos os​ og find informationer om ledelse og kontaktoplysninger
 ​​​