Søg
 

Børne- og Ungemodtagelsen

I Børne- og Ungemodtagelsen modtager vi døgnet rundt børn og unge op til 18 år til vurdering og indlæggelse efter henvisning fra egen læge eller vagtlæge.

Adresse<br />
Adresse
Sengeafsnit C30
Børneafdelingen
Sjællands Universitetshospital, Roskilde
Sygehusvej 6, stuen
4000 Roskilde
Ring til os<br />
Ring til os
Tlf. 47 32 42 21
Besøgstid<br />
Besøgstid
​Vi har fr​i besøgstid

Undersøgelse og behandling

Vi behandler og plejer børn og unge med medicinske og kirurgiske sygdomme:

  • Astma, allergi og infektionssygdomme
  • Diabetes (sukkersyge) og andre hormon- og stofskiftesygdomme
  • Gigtsygdomme
  • Mave- og tarmsygdomme
  • Neonatologi (for tidligt fødte børn)
  • Neuropædiatri (sygdom i nervesystemet)
  • Nyre- og urinvejssygdomme.
Børn, der skal indlægges, kommer først til Børne- og Ungemodtagelsen, hvor de bliver taget imod af plejepersonalet, der snakker kort med familien og registrerer de vigtige vitale tal for f.eks. temperatur, vejrtrækning og vægt. Herefter bliver barnets tilstand vurderet af en læge, der lægger en undersøgelses- og behandlingsplan.

Nogle børn kan efter vurdering og kortvarig behandling og information sendes hjem igen, mens andre bliver indlagt på sengeafsnittet.

På sengeafsnittet får barnet og familien pleje og information, som tilpasses barnets alder og udvikling og familiens behov. Barnet tilses løbende og der bliver gået stuegang efter behov.​

Indlæggelse

Din indlæggelseVi har et stort fokus på, at patienten og familien føler sig trygge og velinformerede omkring undersøgelse og behandling.

Hvis barnet eller den unge bliver indlagt akut, får patienten og familien relevant information ved indlæggelsen. 

Barnet eller den unge kan også blive indlagt planlagt. I det tilfælde medfølger praktiske informationer sammen med indkaldelsen.


Indkaldelse​

Undersøgelse og behandlingVi sender indkaldelser til behandling og undersøgelse med fysisk post til barnets eller den unges adresse. 
Hvis patienten er fyldt 15 år, sender vi post via e-boks.
Læs mere om Digital post​.

Vi bestræber os på, at barnet eller den unge får en tid inden for 30 dage. I kan finde oplysninger om ventetider på mitsygehusvalg.dk.


Forældre​, mad og drikke

Når et barn eller en ung er indlagt, kan en forælder overnatte sammen med patienten og få forplejning på afdelingen. Anden forælder og søskende har mulighed for at købe måltider med MobilePay. Et måltid koster 50 kr. (30 kr. for morgenmad). Det er også muligt at købe både kolde og varme retter samt drikkevarer i caféen i hallen. Caféen er åben fra 8-18.30 på hverdage og 8-16 i weekenden.


Stuerne

Når det er muligt, tilbydes barnet eller den unge enestue. Der er tv på næsten alle stuer samt kreative sysler og engangsspil, som børn, unge og forældre kan underholde sig med.​


Aktiviteter på afdelingen​

Flere gange om ugen får vi besøg af vores hospitalsklovne og Lege- og Kreahelte. De er sammen med barnet på barnets præmisser og kan for en stund lette eventuelt ubehag og give plads til livsglæde.

Udskrivelse 

 

Det er vigtigt, at både patient og forældre er trygge, når de skal hjem. Vi afholder derfor en udskrivningssamtale, hvor vi gennemgår indlæggelsesforløbet. Vi udleverer også et besøgssammendrag. Er der brug for opfølgende undersøgelse og behandling, koordinerer vi det. Og vi kan hjælpe med kontakt til sundhedsplejerske, hvis der er behov for det. 

Vi opfordrer til, at man får stillet alle de spørgsmål, man eventuelt sidder med. Det er især vigtigt, at man som forældre har svar på følgende, når man forlader afdelingen:​
 
  • Hvilken medicin skal banet eller den unge ta​ge?
  • Er der noget, vi skal være særligt opmærksomme på?
  • Hvilke aftaler er der om opfølgning?​
Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os inden for de første 48 timer efter udskrivelse. Herefter skal I kontakte egen læge.
 
 

Fri besøgstid


Information til pårørende

​Vi har fri besøgstid på afsnittet, men vi beder pårørende og gæster om at vise hensyn, når pesonalet skal tale med - eller behandle - andre patienter.

​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
29.05.17
Opdateret
31.10.22
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/rbsc30
Andre sider under Børne- og Ungemodtagelsen, sengeafsnit og ambulatoriet