Søg
 

Neonatalafsnit C74

Vi yder intensiv pleje og behandling af for tidligt fødte og syge nyfødte, født efter 28. graviditetsuge Vi har fokus på amning og ernæring med modermælk, både til for tidligt fødte og børn født til termin. Vi tilbyder donormælk til børn født før uge 35.

Adresse<br />
Adresse
Neonatalafsnit C74
Børneafdelingen
Sjællands Universitetshospital, Roskilde
Sygehusvej 10, Vestermarksvej 27, 4. etage
4000 Roskilde
Ring til os<br />
Ring til os
Tlf. 47 32 42 74
Besøgstid<br />
Besøgstid
​Vi har ​fri besøgstid - vis hensyn

 
 

Besøgstid og gæster

 
Der er besøgstid fra kl. 15-20. Af hensyn til de nyfødte beder vi gæster om at være opmærksomme på følgende: 
 
  • Gæster skal være fyldt 15 år.
  • Der skal være mindst én forælder til den nyfødte tilstede under besøg.
  • Gæster skal være raske. Dvs. kom ikke på besøg, hvis du f.eks. er forkølet.
  • Hæng venligst overtøj uden for afsnittet.
  • Husk at afspritte hænder ved indgangen til afsnittet.
  • Henvend dig til personalet, når du ankommer.
  • Kom højst to gæster på stuen ad gangen.
  • Hold besøgene korte, så barnet forstyrres mindst muligt.
  • Hvisk kun når I taler omkring børnene. Anden samtale kan foregå i opholdsrummet.
  • Respektér anvisninger fra personalet.

Forældre og søskende

Der fri besøgstid for forældre og søskende uanset alder, hvis de er raske. Dvs. man må ikke være syg med smitsomme sygdomme som f.eks. forkølelse eller børnesygdomme. 

Det er vigtigt, at der tages hensyn til, at både jeres eget og andre indlagte børn ikke tåler uro. De medindlagte mødre har ligeledes behov for hvile. Vi beder derfor om, at der er så meget ro på stuerne som muligt.


Hygiejne  

De nyfødte børn er meget modtagelige for infektioner. God håndhygiejne er derfor meget vigtig. Både forældre og gæster skal tage armbånd og ure af og vaske og afspritte hænderne, før de rører barnet.

 

Indlæggelse

 

Forældre og barn vil i de fleste tilfælde være indlagt sammen på neonatalafsnittet, med mindre mors tilstand kræver observation eller behandling på barselsgangen. I det tilfælde er det vigtigt, at anden forælder eller omsorgsperson er sammen med barnet på neonatalafsnittet.


Hud mod hud

At ligge hud mod hud er en vigtig del af barnets behandling under hele indlæggelsen, da det øger forældre/barn relationen og forældrefølelsen.

Når det er muligt, er det vigtigt, at barnet får lov til at ligge hud mod hud inden for de første 6 timer efter fødslen. Hud mod hud skaber en bedre kontakt og et roligt miljø omkring barnet. Det har en positiv indvirkning på barnets tilstand og stimulerer desuden mælkeproduktionen, hvis mor ønsker at amme barnet. 


 

Mad og drikke

Mødre bliver tilmeldt tre måltider om dagen. Anden forælder og søskende har mulighed for at købe måtider med MobilePay. Et måltid mad koster 50 kr. (30 kr. for morgenmad). Det er også muligt at købe både kolde og varme retter samt drikkevarer i caféen i hallen. Caféen er åben fra 8-18.30 på hverdage og 8-16 i weekenden. 

Neonatalafsnittet har et forældrekøkken, som kan benyttes til opbevaring af egen mad, til at opvarme mad, lave medbragt te og kaffe til sig selv og gæster, rengøring af sutter mm.  


 Kontaktperson 

Alle børn/familier, som har været indlagt mere end 48 timer, får tilknyttet en sundhedsfaglig kontaktperson for at sikre en god dialog om jeres barns pleje og behandling.


Tidligt hjemmeophold (THO)

Tidligt hjemmeophold (THO) er et tilbud, som kan være relevant for nogle familier. Det tilbydes i visse tilfælde, fra barnet er fulde 35 uger, stabilt og godt i gang med at lære at spise, men ikke er helt klar til at undvære sonden. Når barnet er på THO, er det indlagt i hjemmet med sonde, og tilknyttet et team i afdelingen. THO tilpasses hver enkelt familie og aftales derfor individuelt.

 

Udskrivelse 

Det er vigtigt, at I er trygge, når I skal hjem. Stil derfor endelig spørgsmål, hvis I er i tvivl. I skal blandt andet have svar på følgende spørgsmål: 

 
  • ​​Hvilken medicin skal der gives/tages?
  • Er der noget, vi skal være særligt opmærksomme på?
  • Hvilke aftaler er der om opfølgning? 

Hvis I har spørgsmål, er I meget velkomne til at ringe til os det første døgn efter I er kommet hjem, eller efter aftale med personalet. Derefter skal I kontakte egen læge.​​​

Hygiejne

Hygiejne

Rene hænder redder liv!

Bakterier og virus spr​eder sig via hænderne. Vask dine hænder grundigt - og sprit dem af bagefter. Så er risikoen for at sprede bakterier mindre.

 ​

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=d9bdbd9a2eb3b9de8a96c3e52e8f8ed5&source=embed&photo%5fid=12359719">

Blomster

På grund af hygiejne må du ikke medbringe planter med jord på. Afskårne blomster er ok.​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
29.05.17
Opdateret
31.10.22
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/rbna
Andre sider under Børne- og Ungemodtagelsen, sengeafsnit og ambulatoriet